SDP viritteli vaalitunnelmaa Heinäluoman ja Tuomiojan johdolla

SDP on aloittanut kaksipäiväiset vaalivaltio- ja puheenjohtajapäivänsä Vantaalla eduskuntaryhmän puheenjohtajan Eero Heinäluoman ja kansanedustaja Erkki Tuomiojan johdolla.

Heinäluoma syytti nykyistä hallitusta edellisen hallituksen perinnön tuhoamisesta, valtion velkaannuttamisesta sekä tasaverokehityksestä. Tilanne on hänen mielestään sama kuin edellisten porvarihallitusten jälkeen vuosina 1966 ja 1995, jolloin SDP otti suuren vaalivoiton.

- Tasaverot iskevät paitsi pienituloisiin niin myös niihin suomalaisiin, jotka ovat jotenkin tähän mennessä pärjänneet. Kun katsoo tämän alkuvuoden sähkölaskua, niin jokainen näkee, mitä tasaverot tarkoittavat omalla kohdalla, Heinäluoma sanoi.

Tuomioja piti muun muassa SDP:n puolueosastojen puheenjohtajista koostuneelle kuulijakunnalle aatteellisen puheen, jossa hän varoitteli luokkayhteiskunnan paluusta ja vaati hyvinvointiyhteiskunnan ja sosiaalidemokratian päivittämistä.

Tuomiojan piti alunperin puhua eurokriisistä, mutta aihe vaihtui SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen pyynnöstä. Urpilainen puhuu joukoilleen iltapäivällä.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat