Savustettua porsaanfileetä ja aprikoosikastiketta 8.6.2001

toim. Kaisa Torkkeli

Savustettua porsaanfileetä

n. 150 g porsaan sisäfileetä / ruokailija
voita ja öljyä
suolaa ja rouhittua mustapippuria
savustuspussi
Kuivaa fileen pinta ja ruskista kuumalla pannulla kauttaaltaan voi-öljyseoksessa. Mausta pinta suolalla ja mustapippurilla.

Lue savustuspussin ohje. Laita filee pussiin oikein päin ja aseta purupuoli alaspäin kuumaan grilliin ritilän päälle. Kypsennä filee kypsäksi eli noin 15-20 minuuttia. Anna vetäytyä hetki. Avaa pussi ja leikkaa filee tarjolle. Tarjoa aprikoosikastikkeen kanssa.

Hapanimelä aprikoosikastike

300 g aprikoosimarmeladia
1 rkl sinappia
1 rkl soijaa
1 rkl sitruunamehua
2-3 valkosipulinkynttä
1 tl raastettua inkivääriä
suolaa ja mustapippuria
(kasvislientä tai kuohukermaa)

Sekoita kastikkeen kaikki ainekset keskenään kattilassa ja kuumenna. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, että maut tasaantuvat. Ohenna tarvittaessa kasvisliemellä tai pehmennä makua tilkalla kermaa. Tarjoa savustetun porsaanfileen ja grillattujen kasviksien ja vuohenjuuston kanssa.

Grillattuja kasviksia ja vuohenjuustoa


kesäkurpitsaa
paprikaa
sipulia
(suolaa & rouhittua mustapippuria)
vuohenjuustoa

Leikkaa kesäkurpista viipaleiksi, paprika reiluiksi paloiksi ja sipuli lohkoiksi. Grillaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Murusta päälle vuohenjuustoa. Nauti aprikoosikastikkeen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat