Satoja tappanut isku gazalaissairaalaan tuomittu laajasti – Suomessakin osoitettiin mieltä

Siviilit pakenevat ohjusikujen alla, konfliktin leviämistä pelätään – tämä on tilanne Israelissa ja Gazassa nyt 1:55
Siviilit pakenevat ohjusiskujen alla ja konfliktin leviämistä pelätään. Tämä on tilanne Israelissa ja Gazassa.

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Volker Türk on tuominnut gazalaissairaalaan kohdistuneen iskun täysin hyväksymättömänä. Türk vaatii iskun tekijöitä vastuuseen.

Sairaalaisku on tuomittu laajalti maailmalla. Iskun on tuominnut myös muun muassa Afrikan Unioni, Ranska sekä YK:n terveysjärjestö WHO.

– Hyökkäys siviili-infrastruktuuriin ei ole linjassa kansainvälisen oikeuden kanssa, sanoi Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel tiistaina.

Myös YK:n pääsihteeri Antonio Guterres tuomitsi iskun viestipalvelu X:ssä (entinen Twitter).

– Olen kauhistunut Gazassa satojen palestiinalaissiviilien kuolemaan johtaneesta sairaalaiskusta, jonka tuomitsen vahvasti, Guterres kirjoitti muistuttaen, että kansainvälinen humanitaarinen oikeus suojaa sairaaloita ja lääkintähenkilöstöä.

Syytöksiä tekijästä

Gazan terveysministeriön mukaan al-Ahli Arab -sairaalaan tiistaina kohdistuneessa Israelin iskussa kuoli ainakin 500 ihmistä, kertoo al-Jazeera. Gazalaisministeriö sanoi tiistai-iltana, että satoja uhreja oli vielä raunioissa.

Israelin asevoimat on syyttänyt sairaalaiskusta äärijärjestö Islamilaista jihadia. Islamilainen jihad kiistää Israelin väitteen ja syyttää Israelia iskun tekijäksi.

Sadat osoittaneet mieltään

Satoja kuolonuhreja Gazassa vaatineen sairaalaiskun jälkimainingeissa Iranissa sekä useissa arabimaissa on järjestetty mielenosoituksia.

Uutiskanava CNN:n mukaan satojen ihmisten mielenosoituksia on järjestetty ainakin Jordaniassa, Irakissa, Tunisiassa ja Libanonissa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan sadat ihmiset kokoontuivat osoittamaan mieltään myös Libyassa maan pääkaupunkiin Tripoliin.

Myös Helsingissä palestiinalaisia kokoontui protestoimaan sairaalaiskua Rautatieaseman edustalle, kertoi Suomen Palestiinalaisten Siirtokuntayhdistys Facebook-päivityksessään.

"Teini-ikäistä tyttöä palovammoineen hoidetaan tavallisella saippualla" – Gazan sairaalatilanne järkyttävä 8:40
"Teini-ikäistä tyttöä palovammoineen hoidetaan tavallisella saippualla" – Gazan sairaalatilanne järkyttävä

Lue myös:

    Uusimmat