Satakunnan Kansa ja Länsi-Suomi yhdistyvät – Raumalla uhattuna 17 työpaikkaa

Länsi-Suomen päätoimittaja jättää tehtävänsä saman tien.

Sanoma suunnittelee Satakunnan Kansan ja Länsi-Suomen yhdistämistä. Uusi Satakunnan Kansa Länsi-Suomi -lehti ilmestyisi ensimmäisen kerran 1. helmikuuta ensi vuonna.

Samalla aloitetaan Sanoma Media Raumassa muutosneuvottelut. Henkilöstövaikutusten piirissä on yhteensä 28 henkilöä ja uudelleenjärjestelyt saattavat johtaa arviolta 17 henkilön irtisanomiseen. Neuvottelujen piirissä ovat kuluttajamyynnin, asiakaspalvelun, mediamyynnin vakituisessa työsuhteessa olevat toimihenkilöt ja journalistit.

Länsi-Suomen vastaava päätoimittaja Janne Rantanen jättää tehtävänsä heti osana integraatioprosessia. Vt. vastaavaksi päätoimittajaksi nimitettiin Sanoman uutismedioiden kehityspäällikkö Samuli Leivonniemi.

Sanoma osti elokuussa Marva Median ja Rauman Suorajakelun koko osakekannan. Kaupassa Sanomalle siirtyivät Länsi-Suomi-sanomalehti ja Raumalainen-kaupunkilehti.

Suunnitellun yhdistämisen tavoitteena on Sanoman mukaan vahvistaa elinvoimaista alueellista journalismia ja parantaa mainonnan tavoittavuutta.

– Muutokset ovat välttämättömiä paikallisen, riippumattoman uutisoinnin jatkuvuuden kannalta. Digitaalinen journalismi ja asiakkaan tarpeisiin vastaaminen tässä taloustilanteessa edellyttävät isoja panostuksia, joita pienessä yksikössä on vaikeampi toteuttaa, perusteli Sanoma Media Rauman mediajohtaja Reima Numminen tiedotteessa.

Lehdet ilmestyvät toistaiseksi normaalisti

Suunnitelman mukaan Länsi-Suomen ja Raumalaisen toimitukselliset toiminnot organisoitaisiin osaksi Satakunnan yhteistoimitusta. Satakunnan Kansan vastaava päätoimittaja Tomi Lähdeniemi sanoi tiedotteessa, että Raumalla työskentelevä toimitus pysyy jatkossakin lähellä lukijoita ja keskittyy paikallisiin uutisiin ilmiöihin ja puheenaiheisiin.

Sanoman mukaan lehtien yhdistyminen parantaa mainostajien tavoittavuutta.

– Monessa kunnassa osa asukkaista tilaa Satakunnan Kansaa ja osa Länsi-Suomea. Jatkossa markkinoija voisi tavoittaa kaikki nämä lukijat yhdellä tuotteella, sanoi Sanoman aluemyyntijohtaja Marjaana Vilponen tiedotteessa.

Sekä Porissa ilmestyvä Satakunnan Kansa että Raumalla ilmestyvä Länsi-Suomi jatkavat toistaiseksi ilmestymistään normaalisti. Tilaajille on luvassa lisätietoa kun suunnitelmat ovat valmiina. Kaupunkilehti Raumalainen jatkaisi ilmestymistään painettuna kerran viikossa.

Sanoma omistaa Satakunnan Kansan jo ennestään ja on myös on STT:n suurin osakeomistaja.

Lue myös:

    Uusimmat