Sara Parikka ja Johanna Puhakka pitävät yhteyttä ääniviestimaratonien avulla – kaksikon ystävyys syttyi poikkeuksellisella tavalla

2:55
Onko Johanna Puhakan ja Sara Parikan puolisot ystävystyneet? Näin kaksikko vastaa!

Papupata-podcastia aiemmin luotsanneet Sara Parikka ja Johanna Puhakka tutustuivat aikoinaan Salatut elämät -sarjan kuvauksissa, mutta ystävyys syttyi sen sijaan toisaalla.

Sara Parikan ja Johanna Puhakan luotsaama Papupata-podcast laitettiin viime keväänä tauolle ja sen jälkeen fanit ovat kyselleet ahkerasti sosiaalisessa mediassa, josko sille olisi tulossa jatkoa.

Neuvo haaveileville

Nyt fanien toiveisiin on vastattu ja ystävykset alkavat luotsaamaan yhteistyössä C Moren kanssa Kulisseissa-nimistä podcastia. Jokaisessa jaksossa Puhakan ja Parikan vieraana on näyttelijä, jonka kanssa kurkistetaan näyttelijätyön kulisseihin – kuten epäkohtiin, negatiivisiin ja positiivisiin puoliin sekä stereotypioihin. Luvassa on myös paljastuksia.

– Voisin sanoa, että jo omalla kohdallani kahdessa ensimmäisessä jaksossa on luvassa sellaisia asioita, jossa mennään pintaa syvemmälle, Parikka toteaa MTV Uutisille.

Nykyaikana podcastien kirjo on valtava. Ystävykset ovat yhtä mieltä siitä, miten erottautua muista ja tämä neuvo pätee myös niihin, jotka haaveilevat podcastin teosta.

– On hyvä keskittyä siihen omaan juttuun ja olla miettimättä sitä, että mitä muut tekevät. Päämääränä ei ole erottautuminen, vaan pureudutaan aiheeseen, joka on intohimomme, Parikka pohtii.

– Me ei olla tehty mitään strategista suunnitelmaa, jonka päämääränä olisi puhua aihepiiristä, joka kiinnostaisi pelkästään muita ja tehtäisiin sitä erottautumisen vuoksi. Tärkeintä on se, että itsellämme on kiinnostus, silloin myös muut voivat kiinnostua, Puhakka yhtyy ystävänsä sanoihin.

Ystävystyminen poikkealla tavalla

Puhakka aloitti Salatut elämät -sarjassa vuonna 2015, juuri silloin kun Parikka oli lähdössä äitiyslomalle. Muutama vuosi myöhemmin kaksikko kohtasi jälleen, mutta ystävyys ei ollut tuolloin työtoveruutta syvempää.

Kollegoilla molemmilla oli kuitenkin haaveena podcastin tekeminen ja siitä se yhteinen ajatus sitten lähti. Papupata-podcast syntyi ja ystävyys alkoi kehkeytyä.

– Emme olleet kavereita, jotka tiesivät toisen läpikotaisin. Oli aika herkullinen tilanne, sillä ei hirveästi tunnettu tai olisi hengailtu keskenään, joten kuulijoiden lisäksi myös me kuulimme toisistamme asioita ensimmäistä kertaa.

Ei vaateita 

Ystävykset ovat löytäneet myös tavan viestiä, kun aikatauluja on kiireiden vuoksi hankala järjestää esimerkiksi maratonpuheluille. Puheluiden sijaan kaksikko harrastaa WhatsApp-palvelun kautta ääniviestimaratoneja. Viestin pystyy kuuntelemaan, kun ehtii, ja vastaamaankin silloin kun on aikaa.

Parikka elää para-aikaa ruuhkavuosia kolmilapsisessa perheessään ja työskentelee siinä ohessa sometyön parissa. Rantabaari-sarjassa näyttelevän Puhakan arjesta vie osan sometyö sekä muut projektit. Lisäksi hän seilaa kahden maan väliä. Puhakan puoliso Paulus Arajuuri asuu Kyproksella, jossa hän pelaa jalkapalloa.

– Meillä ei ole ystävyydessä mitään vaateita. Voimme jakaa yhteisen hetken työn tiimellyksessä ja laittaa viestiä, kun siltä tuntuu, eikä mitään suuria alustuksia tarvita. Ystävyytemme on pyyteetöntä, kaksikko pohtii.

Perinteisen ystävyyden lisäksi Puhakka ja Parikka jakavat myös "bisnesystävyyden", joksi he sitä kutsuvat.

– Minulla on harva ystävä samalla alalla kuin minä. On ihana saada vertaistukea. Voi kysyä, vaikka mielipidettä jonkin someyhteistyön toteutukseen, Parikka toteaa.

– Saran tuki on ollut hirveän rohkaisevaa, esimerkiksi silloin, kun pohdin osakeyhtiön perustamista. Sara kannusti ja näin jälkeenpäin mietittynä se kannatti, Puhakka hymyilee.

Ovatko Sara Parikan näyttelijäpuoliso Mikko Parikka ja Johanna Puhakan puoliso Paulus Arajuuri ystävystyneet? Entä mitä ystävykset ajattelivat toisistaan, kun tapasivat ensimmäisen kerran Salkkareiden kulisseissa?  Katso haastattelu yltä videolta.

Pääset Johanna Puhakan ja Sara Parikan podcastiin tästä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja