Sara Parikka tuli tunnetuksi Salkkarit-tähtenä – nyt hän on satojen tuhansien seuraama somevaikuttaja, joka työllistää myös lapsensa: "Minulla on tarkat rajat"

3:08
Miten sometyöskentely lasten kanssa sujuu? Saavatko lapset palkkaa? Katso video!

Sara Parikka aloitti Salatut elämät -sarjassa 16-vuotiaana.

Salatut elämät -sarjasta julkisuuteen noussut Sara Parikka on yksi Suomen suosituimmista somevaikuttajista. Hän kirjoittaa suosittua blogia ja Instagramissa hänellä on yli 241 000 seuraajaa. Tällä viikolla Parikalta ilmestyi kirja Itse tehty – opas omannäköiseen työelämään (WSOY).

Parikka nauttii siitä, että hän saa tehdä todella laaja-alaisesti media-alan töitä.

– Työelämä on sellainen, että se jatkuvasti muovautuu. En tiedä, mitä teen vuoden päästä. Katson aika lyhyellä aikajänteellä elämääni. Tällä hetkellä viihdyn kyllä työssäni, Parikka kertoo.

Parikka on käynyt lukion, opiskellut sisustussuunnittelijaksi yksityisessä koulussa ja sen lisäksi käynyt Helsingin yliopistossa viestinnän kursseja avoimella puolella.

Parikka on tehnyt koulujen ohella pitkään myös töitä, sillä hän aloitti Salatut elämät -sarjassa 16-vuotiaana ja vuonna 2019 hän jätti suosikkisarjan yli kymmenen vuoden jälkeen.

Salkkarit-pestin aikana Parikka alkoi kirjoittaa blogia, jota hän kirjoittaa vielä tänäkin päivänä.

– Blogi oli sellainen, mikä tuli kaiken rinnalle. Päivittelin sitä ja Instagram-tiliäni ihan omasta halusta, hiljalleen siitä kasvoi työ. Jossain vaiheessa aloin panostaa ja keskittyä siihen vielä enemmän.

Parikka ei tuijota kelloa, kun hän tekee töitä. Kolmen lapsen äiti kuitenkin pitää huolen, että perheen pienokaisille Matildalle, Mimosalle ja Melinalle jää viikossa hyvin aikaa.

– Minulla saattaa olla todella pitkiä työviikkoja ja pystyn vastaavasti ottamaan rennosti. Kun tekee töitä yrittäjänä, niin työ on läsnä. Pystyn kuitenkin hyvin määrittelemään vapaani.

Parikka jakaa paljon perhe-elämäänsä sosiaalisessa mediassa, mutta hän haluaa pitää tietyn yksityisyyden.

– Minulla on tarkat rajat sen suhteen. Pyrin muistuttamaan seuraajia siitä, että suru, ikävät asiat ja kiukuttelut kuuluvat meidän arkipäiviimme. En koe kauhean luontaiseksi, kun isot joukot katsovat videoita, että kuvaan lastani, kun hänellä on joku tunteenpurkaus, Parikka kertoo.

Miten sometyöskentely lasten kanssa sujuu? Saavatko lapset palkkaa? Katso video!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja