Sara La Fountainin yllättävä uusi aluevaltaus yhdistää saunan ja ruoan: ”Viemme konseptin myös ulkomaille”

Sara La Fountain tunnetaan muun muassa ruokakirjoistaan ja useista ruoka-aiheisista tv-ohjelmista. Nyt neidon uusin aluevaltaus yhdistää suomalaisen saunan, ruuan ja hyvinvoinnin.

Kokkikaunotar Sara La Fountain on mukana Helsingin Löyly-saunaravintolaakin aloittamassa olleen Ville Iivosen uudessa Lumo Nordic -projektissa, jossa rakennetaan saunaravintoloita useampaan kohteeseen Suomessa, ja myöhemmin myös ulkomailla kuten Japanissa.

– Teemme Saran kanssa suomalaisesta saunasta vientituotteen. Aloitamme Suomesta ja jatkamme ulkomaille, Ville Iivonen kertoo ja mainitsee saunaravintoloiden olevan Löylyä hieman pienempiä kokonaisuuksia. 

Sara La Fountain kertoo usein kaivanneensa maailmalla suomalaisen saunan tapaista rauhoittumispaikkaa, joten siksi hän on erityisen innoissaan viemässä konseptia myös ulkomaille. Hän suunnittelee ravintoloiden terveellisen ruokapuolen.

– Ihanaa kun saan luoda suomalaisia ja skandinaavisia ruokia. Kohteista riippuen voin sitten ottaa niiden maiden tai kaupunkien erikoisia makuja mukaan. Haluan ehdottomasti paikallista puolta siihen mukaan. Mielestäni koko maailma tarvitsee tällaista rauhoittumisen keskusta, jossa on ravintola ja kunnollinen saunaelämys.

– Minulle oma lauantainen saunavuoroni on niin tärkeä, etten silloin suostu lähteä edes ulos. Saunominen ja siihen liitetyt ihonhoidot ovat hyvin rauhoittava kokemus. Jos sen ympärille saa rakennettua myös sen ravinnollisen hyvinvoinnin, niin luulen kokemuksen olevan täydellinen, Sara jatkaa. 

Saran mukaan kyseinen hyvinvointiin ja siihen yhdistettävään ruokaan keskittyvä paikka on juuri häntä itseään.

– Minulta on monesti kysytty, koska avaan oman ravintolan, mutta aikaa ei ole ollut. Tämä on konseptina juurikin minua. Tähän minulla on paljon annettavaa, kun ruokakin nähdään hieman erilaisena. Ruoka voi olla kuin apteekki, josta imetään ne terveelliset asiat itselleen.

Vaikka Sara onkin hurahtanut terveelliseen ruokaan ja hyvinvointiin, niin hän pitää myös herkkupäivistään kiinni.

– Tulin juuri New Yorkista, josta ostin kotiin herkkuja, joita nautin sitten tasaisin väliajoin. Elämästä täytyy nauttia. Itselleen pitää suoda herkkuja, mutta ei tietenkään joka päivä. Sinällään sellainen karkkipäivä on hyvä idea, Sara pohtii. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja