Sanna Marin optimistinen hallitusohjelman toteutumisesta – perussuomalaisilta tiukka puheenvuoro: "Pääministerin valitsi kansan sijaan sosiaalidemokraattien puolue-eliitti"

8:05
Perussuomalaisten kannatus historiallisen korkealla, kertoo Yle – SDP:n ja keskustan kannatus putosi

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoo, että hallitusohjelman ensimmäiset askeleet on otettu ja sen toteuttamista jatketaan määrätietoisesti sekä vakaasti.

Marin puhui eduskunnan täysistunnossa ennen kuin eduskunta aloitti keskustelun valtioneuvoston tiedonannosta koskien hallitusohjelmaa.

Ohjelma on sama kuin edellisellä Antti Rinteen (sd.) hallituksella.

– Hallituksen katse on käännetty eteenpäin, Marin sanoi.

Marin sanoi puheessaan, että hallituksen tavoitteena on tehdä uudistuksia sellaisen Suomen eteen, jossa jokaisesta lapsesta voi tulla mitä vain.

Näistä asioista pidetään kiinni

Marin luetteli puheessaan toimia, joita on nykyisen hallitusohjelman puitteissa pantu toimeen.

– Pienimmät eläkkeet nousevat, perusturvan korotukset tulevat voimaan, koulutuksen rahoitus kasvaa kaikilla koulutusasteilla ja peruspalvelujen rahoitus vahvistuu.

Marinin puheen aikana eniten huutelua salissa aiheutti hoitotakuun mainitseminen.

– Toteutamme hoitotakuun, jonka myötä ihmiset pääsevät hoitoon ajoissa ja hoitojonot lyhenevät. Tämä on merkittävä parannus nykytilaan. Lääkäreiden ja hoitajien määrää lisätään, Marin sanoi.

Perussuomalaisten Taviota muistutettiin perustuslaista

Perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron pitänyt Ville Tavio sanoi, että viime keväänä Suomessa käytiin Rinteen johdolla "teatterimaiset hallitusneuvottelut, joissa ei neuvoteltu tulevan hallituksen kokoonpanosta tosissaan".

– Vaan vihervasemmisto oli sulkenut vaalien toisiksi suurimman puolueen, perussuomalaiset, ulos heti kättelyssä. Nyt näimme hiljattain vanhan hallituksen kaaduttua toiset tuollaiset teatterimaiset hallitusneuvottelut, joissa kaikki tiesivät, että niitä ei käydä tosissaan vaan ne olivat läpihuutojuttu, Tavio sanoi.

Tavio kritisoi, että demokratian kannalta on surkeaa, että sekä toiseksi suurin että kolmanneksi suurin puolue jätettiin pois.

– Demokratian kannalta on surkeaa, että pääministerin valitsi kansan sijaan sosiaalidemokraattien puolue-eliitti. Demokratian kannalta on surkeaa, että keskustan äänestäjät petettiin ja keskustan vallanhimosta tuli vihervasemmistohallituksen kasassa pitävä liima, Tavio sanoi.

Tavion puheen aikana eduskunnan puhemies joutui useaan otteeseen lyömään nuijalla pöytään ja pyytämään salissa hiljaisuutta.

Eduskunnan hallituspuolueiden kansanedustajat muistuttivat Taviota muun muassa Suomen perustuslaista ja pyysivät tätä esittämään vaihtoehtoja.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja