Keskustan Kulmuni tulevasta hallitusohjelmasta: "Pilkkuakaan ei tarvitse muuttaa"

9:57
Katri Kulmuni kertoo hallituskriisin taustoista Uutisextrassa.

Keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin mukaan Posti-vyyhdin jatkuminen olisi horjuttanut koko hallituksen uskottavuutta. MTV:n Uutisextrassa vieraillut Kulmuni valotti tarkemmin syitä, jotka veivät Antti Rinteen luottamuksen.

– Se on vakava ja dramaattinen paikka, kun hallituksen sisältä esitetään epäluottamusta ministerille ja siihen ei voi kevein perustein lähteä. Se on ollut erittäin pitkän ja vakaan harkinnan tulos. Se liittyi Posti-vyyhtiin liittyneisiin epäselvyyksiin, jotka johtivat uskottavuuden horjumiseen koko hallituksen näkökulmasta.

Hallitusneuvottelut alkavat sunnuntaina ja nykyiset puolueet aikovat vetää ne läpi pikavauhtia. Keskusta ei aja muutoksia hallitusohjelmaan.

– Pilkkuakaan ei tarvitse meidän takia muuttaa, Kulmuni sanoo.

Keskusta ja SDP joutuvat paikkaamaan välejään vielä pitkään hallituskriisin jäljiltä. Miten sitten kaunat voidaan jättää taakse?

— Toivottavasti maassa voisi olla ensi viikolla uuden sukupolven punamultahallitus. Itse teen omalta osaltani kaikkeni, että luottamusta puolueiden välillä pystytään lisäämään. Tämä maa tarvitsee yhteistyötä.

— Luottamuksen palautus vaatii henkilökohtaisia keskusteluja, ollaan tiimi, pystytään nojaamaan siihen yhteistyökumppaniin. Sitähän se elämä on, syvää yhteistyötä, Kulmuni tiivistää.

Kulmuni myöntää, että kesäkuusta on kulunut jo aikaa ja hallitus tarvitsee viimeistään ensi keväänä onnistumisia.

– Talouden tilanne maailmalla tiedetään ja ennen kaikkea kotimaassa täytyy onnistua, jotta yhä useampi suomalainen pääsee töihin.

MTV:n Uutisextra ja koko haastattelu tulee ulos klo 19.10. Haastattelussa keskustan puheenjohtaja puhuu myös puolueen sisäisten viestien vuotamisesta julkisuuteen sekä puolueen ennätysalhaisesta kannatuksesta. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja