Sanna Kiiski vietti vuoden Tinderissä ja valaistui – deittailun uusi ilmiö hämmästytti: "Tajusin, ettei se välttämättä olekaan niin"

7:47
Tinderistä kirjan kirjoittanut Sanna Kiiski kertoo, mikä osoittautui hankalaksi deittisovellusta käyttäessä

Sanna Kiiski huomasi Tinderissä viettämänsä vuoden aikana useita uusia, deittailukulttuuriin liittyviä asioita.

Huomenta Suomen entinen juontaja ja radiojuontaja Sanna Kiiski kirjoitti hiljattain kirjan deittisovellus Tinderistä. 45-vuotias Kiiski erosi entisen aviomiehensä kanssa vuonna 2018. Entisellä parilla on kolme lasta: vuonna 2010 syntynyt Ben, 2012 syntynyt Maj sekä 2014 syntynyt Liv.

Tinder-päiväkirjassa Kiiski kertoo omista kokemuksistaa sinkkunaisena deittipalvelussa. Tällä hetkellä Kiiski kirjoittaa kirjalleen kakkososaa. 

– Se on nyt tällä hetkellä se pääjuttu, mitä teen. Tietysti siinä on ollut omat haasteensa, kun meilläkin on ollut kolme kotikoululaista, niin olin tosi paljon kiinni kotiopettamisessa. 

Kiiski kertoo viettäneensä Tinderissä vuoden, mikä oli naisen mukaan kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ja avartava kokemus. Vuoden aikana Kiiski oppi paljon niin itsestään kuin muistakin – hyvässä ja pahassa. 

– Ainakin kannattaa olla hyvin rehellinen ja rohkea siinä, että uskaltaa avoimesti laittaa itsensä likoon siinä. Siinähän on se vaara, että satuttaa itsensä, jos käy niin, että ihastuu johonkin tai joku ei olekaan kauhean kohtelias. Tai pahimmassa tapauksessa se ghostaa sut (katoaa, eikä vastaa viesteihin) tai selviää, ettei se olekaan oikea ihminen. 

Tindermaailman haasteet olivat Kiiskelle täysin uusia, sillä hän oli ollut ennen sinkkuuttaan hyvin pitkään parisuhteessa. Kun Kiiski oli nuorempi sinkku, ei vastaavaa deittailukulttuuria ollut vielä olemassakaan. Kiiski kertookin olleensa aluksi hieman sinisilmäinen ladatessaan Tinderin puhelimeensa. 

– Mietin, että tottakai ihminen on se, mitä hän kertoo olevansa. Mutta sitten tajusikin, ettei se välttämättä olekaan niin. 

Kiiski kiittelee palvelua siitä, että hän pääsi yhteyteen monen sellaisen ihmisen kanssa, jota hän tuskin olisi tavannut ikinä arjessaan. Hän löysi Tinderistä myös hyvän ystävän, kenen kanssa juttu luisti alusta lähtien kaveripohjalta hyvin. 

Vaikka Tinderillä saattaa olla tietynlainen maine, voi sovelluksen kautta Kiisken mukaan löytää melkein mitä vain: ystävän, elämänkumppanin tai jotain muuta. 

– Tavallaan semmoinen maine, mikä erityisesti Tinderillä on, että ihmiset hakevat sieltä vaan seksiä, niin se pitää varmasti myös paikkansa, mutta kyllä sieltä haetaan myös muutakin. Mulla on hyvä ystävä, joka meni naimisiin pari vuotta sitten ja he tapasivat nimenomaan siellä. 

Sitä Kiiski ei kuitenkaan suostu paljastamaan, löysikö hän itse rakkauden Tinderistä. 

– Kirjoitan sitä kakkososaa ja se on hyvin oleellinen tieto liittyen siihen kirjaan, niin en ole paljastanut tätä asiaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja