Roux herätti omistajansa haukkumalla raivoisasti, kun viereisessä talossa alkoi palaa – koiralla ja naapurilla erityinen yhteys

Poliisikoira Zeke löysi metsään eksyneen 3-vuotiaan 0:22
Poliisikoira Zeke löysi metsään eksyneen 3-vuotiaan vuonna 2018 Tukholman läänissä.

Koira pelasti naapuriperheen tulipalolta haukkumalla raivokkaasti.

Vasta reilu vuosi aiemmin omistajansa adoptoima belgianpaimenkoira malinois nimeltä Roux teki uroteon. Se herätti omistajansa Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivänä neljäs heinäkuuta, kun naapurissa syttyi tulipalo. Teollaan se pelasti nukkuneen naapuriperheen hengen, uutisoi Fox News.

Kolmevuotias Roux  haukkui "raivokkaasti ja epätavallaisesti" etuovella sen omistajan Jeff LeCatesin kotona Tennesseen Franklinissa, palolaitos kertoo tiedotteessaan. Kun omistaja avasi oven, malinois syöksyi ulos. Omistajan seuratessa hätääntynyttä koiraansa hän huomasi pian, että naapurissa paloi.

LeCates jyskytti naapurin ovea, jolloin kolmihenkinen perhe heräsi sisällä ja pääsi pakenemaan kaikkien lemmikkiensä kanssa vahingoittumattomina. LeCates taisteli liekkejä vastaan puutarhaletkulla ennen palomiesten saapumista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kohtalon sanelemaa?

Se, että Roux oli paikalla pelastamassa perheen, oli oikea kohtalon oikku. Roux'n saapuminen LeCatesille oli nimittäin samaisessa naapurissa asuneen naisen ansiosta.

Trimmaajana työskentelevä nainen tiesi kotia kaipaavan Roux'n olevan samantyyppistä rotua kuin LeCatesin aiemmin omistama ja sittemmin edesmennyt saksanpaimenkoira. Nainen auttoikin LeCatesia adoptoimaan Roux'n.

Itsenäisyyspäivän ilotulitteet sytyttivät palon

Franklinin palotarkastaja Andy Kingin mukaan palo sai alkuunsa ilotulitteista, jotka ovat Fox Newsin mukaan Franklinissa laittomia.

Videotodisteet kertovat, että palo alkoi talon ulkopuolella iltakymmenen jälkeen, noin tunti siitä, kun talonomistaja heitti roskiin ilotulitteita ja muita tulenarkoja materiaaleja. Palo aiheutti noin 50 000 dollarin eli noin 44 000 euron vahingot. Onneksi Roux ja hänen omistajansa olivat paikalla estämässä vieläkin mittavammat vahingot!

Suojelunhalustaan tunnettuja belgianpaimenkoira malinoiseja käytetään esimerkiksi Suomessa usein poliisi- ja rajakoirina.  Tämän malinoisin avustajakoirakoe meni kuitenkin hillittömällä tavalla penkin alle!

Lähde: Fox News

Lue myös:

    Uusimmat