Sankarikoira pelasti kohtauksen saaneen omistajan hengen – valvontakamera todisti lemmikin esimerkillisen toiminnan

Sankarikoira pelasti kohtauksen saaneen omistajan hengen 0:30
Naapurin valvontakameran materiaali todistaa Cloverin sankarillisen toiminnan omistajan hädän hetkellä.

Naapurin valvontakamera tallensi kanadalaiskoiran toiminnan omistajan hädän hetkellä.

Ottawalaisperheen koiraa on ylistetty tämän hälytettyä esimerkillisellä toiminnalla apua omistajan saatua äkillisen sairaskohtauksen kesken lenkin. Lemmikin urhollisesta toiminnasta kertoo muun muassa Independent.

Haley Moore oli lähtenyt sekarotuisen Cloverin kanssa lenkille naapurustoon tiistaiaamuna, mutta sai kesken kaiken äkillisen sairauskohtauksen. Tilanne tallentui naapurin valvontakameralle.

CNN:n julkaisemalla videolla Haley ja Clover kävelevät tien viertä, kun Haley yllättäen näyttää kompastuvan ja sitten kaatuvan maahan tienposkeen. Hän ei enää nouse maasta. Videolla voi nähdä, että talutushihnassa kiinni oleva Clover hätääntyy omistajan vierellä.

Auto ajaa kaksikon ohi, eikä pysähdy. Pian sen jälkeen Clover siirtyy Haleyn viereltä keskelle ajotietä ja pakottaa seuraavan ohi ajan auton pysähtymään haukkumalla ja hyppimällä keskellä ajokaistaa.

Voit katsoa valvontakameran materiaalin yllä olevalta lyhyeltä videolta.

Cloveria kiitellään esimerkillisestä toiminnasta

Cloverin esimerkillinen toiminta pysäytti Dryden Oatwayn. Hänen mukaansa Cloverin käytös oli hämmästyttävää. Pysähdyttyään hän näki tienvierelle lyyhistyneen Haleyn ja nousi autosta välittömästi auttamaan tätä. Clover seurasi perässä.

– Vaikka se piti minuun selkeää etäisyyttä, ei se päästänyt minua silmistään ja selkeästi huolehti, että sen omistaja oli kunnossa. Se oli upeaa, Dryden kertoi jälkikäteen Ottawan CTV News -kanavalle.

Clover herätti myös tutun naapurin Danielle Pilonin huomion, joka myös pysähtyi tarkistamaan tilannetta. Tämän jälkeen Danielle juoksi Haleyn kotiin hälyttääkseen tämän vanhemmat.

Haleyn isä Randall Moore kertoo, että heidät apuun hälyttänyt naapuri oli kiihtynyt ja hän kuuli sisälle asti Cloverin haukunnan ulkoa. Siinä vaiheessa, kun Haleyn vanhemmat pääsivät tapahtumapaikalle, oli ambulanssi jo saapunut.

– Oli kammottavaa nähdä tyttäreni olevan kasvot mutaisina lähes tiedottomassa tilassa, enkä tiennyt mitä oli tapahtunut, Haleyn isä Randall kertaa.

Haley on toipunut kokemastaan, mutta vielä ei ole selvää, mikä aiheutti sairauskohtauksen. On kuitenkin varmaa, että hänellä on rinnallaan uskollinen koira, jolle omistaja on kaikki kaikessa.

– Clover on upea koira ja rakastan häntä yli kaiken, Haley summaa.

Palkinnoksi Cloverille ostettiin kasa pihvejä herkuteltavaksi.

Lähteet: CNN, Independent ja CTV News Ottawa

Lue myös:

    Uusimmat