Samsungin uusi Galaxy S10+ kärkeen kameratestaajan rankingissa: Parhaat selfiet – takakamerassa jaettu ykkössija Huawei-puhelinten kanssa

Samsungin uusi Galaxy S10+ -huippupuhelinmalli on toistaiseksi paras kamerapuhelin mitä markkinoilla on nähty, arvioi kameratestaamiseen erikoistunut DxOMark.

Galaxy S10+ sai DxOMarkilta takakameransa osalta 109 pistettä, jolla se yltää jaetulle ykkössijalle Huawein viime vuoden P20 Pro ja Mate 20 Pro -puhelinten kanssa.

Etukameran eli selfie-kuvien osalta Galaxy S10+ nousi yksin selvälle kärkipaikalle 96 pisteellään ennen toiseksi parhaat 92 pistettä saaneita Googlen Pixel 3 -puhelimia.

Galaxy S10:ssä ja Galaxy S10+:ssa takana Samsung on kasvattanut kameroiden lukumäärän kolmeen, kun pääkameran rinnalle on lisätty telekameran lisäksi myös 123 asteen ultralaajakulmakamera. Galaxy S10:n ja Galaxy S10+:n kolme kameraa ovat:

  • Pääkamera 12 megapikseliä, vaihtuva f/1,5/2,4-aukko ja 77 asteen kulma, dual pixel AF -automaattitarkennus, optinen kuvanvakain
  • Ultralaajakulmakamera 16 megapikseliä, f/2,2-aukko ja 123 asteen kulma, kiinteä tarkennus
  • Telekamera 12 megapikseliä, f/2,4-aukko ja 45 asteen kulma, automaattitarkennus, optinen kuvanvakain, 2x optinen zoom

Galaxy S10 -puhelinten etukameran tarkkuutta on kasvatettu 10 megapikseliin. Aukon koko on f/1,9. Uutta ja älypuhelimissa ennennäkemätöntä on tuki 4K UHD -tarkkuuden videokuvaukselle etukameralla. Galaxy S10+:ssa on lisäksi toinen etukamera (8 megapikseliä, f/2,2), joka tuo parannusta etukameraan selfieissä taustan tyylikkäästi sumentavan boke-efektin osalta.

DxOMarkilta Galaxy S10+:n takakamerat saivat 114 pistettä valokuvista ja 97 pistettä videoista. Pistemäärät ovat samat kuin jaetulla ykkössijalla olevien Huawei-puhelinten, paitsi Huawei Mate 20 Pro on aiemmin saanut videoista 98 pistettä.

”Loistava dynaaminen alue kuin myös erittäin hyvä valotus, väri ja bokeh-simulaatio”, toteaa DxOMark Galaxy S10+:sta. Myös videokuvausta kehutaan erityisesti miellyttävistä väreistä ja hyvästä valotuksesta, sekä erittäin hyvästä kuvanvakautuksesta. ”Galaxy S10+ on varustettu parhaalla kameralla mitä olemme nähneet Samsung-älypuhelimessa, ja se on epäilemättä yksi vuoden 2019 parhaita laitteita.”

Täydellinen ei tietenkään Galaxy S10+:n kamerakaan ole. Hienoista kritiikkiä DxOMark antaa esimerkiksi pienimpien yksityiskohtien ja tarkkuuden puutteesta.

Galaxy S10+ tuskin saa pitää jaettua DxOMark-kärkipaikkaa takakameroiden osalta kovin pitkään. Huawei on kertonut julkistavansa uudet P30-sarjan huippupuhelimensa 26. maaliskuuta. Huippumalli P30 Prohon on tulossa neljä kameraa, ja huhujen mukaan uusi valovoimaisempi kamerakenno sekä jopa 5x optinen zoom.

Etukamera on suhteellisesti Galaxy S10+:ssa vielä vahvempi osa-alue. ”Samsungin etukamera suoriutuu hyvin kaikilla alueilla eikä esitä mitään todellisia heikkouksia verrattuna suoriin kilpailijoihin”, toteaa DxOMark.

DxOMarkin ranking takakameroista:

DxOMarkin ranking etukameroista:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja