Samsung kertoo kehittäneensä rikkoutumattoman OLED-näytön

Samsung on lehdistötiedotteessa esitellyt kehittämänsä rikkoutumattoman OLED-näytön. Se selvisi kaikista Yhdysvaltain viranomaisten testeistä kunnialla ansaiten rikkoutumattoman leiman.

Samsungin näyttöä testattiin useilla pudotutesteillä, joista uutuus selvisi ilman moitteen sijaa. Näyttö pudotettiin ensin matalalta, 1,2 metrin korkeudelta, yhteensä 26 kertaa, mikä ei aiheuttanut näkyviä tai toiminnallisia haittoja. Sama oli lopputulos myös 1,8 metrin pudotusten kanssa, jotka eivät nekään jättäneet ulkoisia kolhuja tai vaikuttaneet kuvaruudun toimintaan.

Lehdistötiedotteessa kerrotaan näytössä käytetyn ”rikkoutumatonta substraattia”, jonka päälle on lisäksi asetettu huomaamaton muovipaneeli. Muoviin päädyttiin, sillä se on sekä kestävyydeltään että muun muassa läpinäkyvyydeltään yleisesti käytettyä lasia parempi valinta.

Samsung esitteli näyttönsä sopivasti ennen Galaxy Note9 -älypuhelimen julkaisua, joten uutta teknologiaa saatetaan hyvinkin nähdä tuoreessa lippulaivamallissa. Lisäksi Samsung Display on perinteisesti toimittanut näyttöjä myös muun muassa Applelle, joten rikkoutumaton OLED iPhonessa vaikuttaa sekin varsin mahdolliselta skenaariolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja