Sami Uotila muistelee Salkkareiden ensisuudelmaa: Jenni oli Akin suurin rakkaus

Aki Nikkisen rooliin palaava Sami Uotila ja Jenni Vainiota esittänyt Anu Palevaara näyttelivät aikanaan Salkkareiden ensimmäisen suudelman.

Salattuihin elämiin syksyllä palaava Aki Nikkinen muistetaan sarjan alkuvuosien pahiksena, joka osasi paitsi sekaantua hämäriin kuvioihin ja ongelmiin, sai myös Pihlajakadun naisten päät pyörälle.

Akilla oli sarjan alkuvuosina romanssit muun muassa Laura Kivirannan (Piitu Uski) ja Filippiineiltä saapuneen vaihto-oppilaan Chiqi Lin (Mae Navarro) kanssa. Hän onnistui myös hurmaamaan ystävänsä Markus Ekholmin (Andrei Sandberg) äidin Karinin.

Akin suuri rakkaus oli kuitenkin Jenni Vainio (Anu Palevaara), joka menehtyi ampumavälikohtauksessa maaliskuussa 2013 esitetyssä jaksossa.

– Jenni oli ehdottomasti Akin elämän suurin rakkaus, se on ihan kiistaton juttu, Akia näyttelevä Sami Uotila toteaa.

Hän muistaa hyvin Jennin ja Akin ensimmäisen suudelman, sillä se sattui olemaan koko Salattujen elämien ensimmäinen suudelma.

– Koko tuotanto oli kokoontunut katsomaan, kun kuvasimme sitä. Kun kohtaus oli valmis, koko porukka hurrasi meille, hän muistelee hymyssä suin.

Parhaat muistot sarjasta kohdentuvatkin hänen mukaansa kanssanäyttelijöihin ja heidän kanssaan koettuihin hetkiin.

– Ikimuistoisimmat jutut henkilöityvät esimerkiksi juuri Anuun, Piitu Uskiin, Andrei Sandbergiin ja Jasper Pääkköseen. Toki Akilla oli paljon myös mielenkiintoisia kohtauksia – kaikenlaisia takaa-ajoja hautausmaalla ja pakomatkoja veneellä, Uotila kuvailee.

Vielä tässä vaiheessa pysyy salaisuutena se, mitä Aki on vuosien aikana tehnyt, ja miksi hän palaa Pihlajakadulle. Uotilan mukaan salaisuudet Akin ympärillä selviävät kuitenkin ajan myötä.

– Kaikki selviää pikkuhiljaa. On kuitenkin selvää, että kaikki Pihlajakadun asukkaat eivät ole Akin paluusta kovin innoissaan. Kaiken kaikkiaan Akilla on oikein hyvä meno päällä, ja hänen roolinsa on näyttelijälle todellinen herkkupala, Uotila virnuilee.

Sekä työyhteisössä että Salkkarit-fanien keskuudessa Akin paluu sarjaan on otettu vastaan hyvissä tunnelmissa.

– On ollut tosi hauskaa tulla takaisin, ja kaikki ihmiset täällä ovat superihania. Katsojilta on tullut paljon peukkuja ja yläfemmoja, mikä tuntuu tosi upealta. Siitä tietää, että on tehnyt asiat aikanaan hyvin ja jättänyt jonkinlaisen jäljen, Uotila kiittelee.

Salatut elämät jatkuu uusin jaksoin maanantaina 25. elokuuta kello 19.30 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja