Salvia ahvenet ja maitoperunat 30.1.2001

8 ahvenfileetä

Marinadi:


0,5dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
1 hienonnettu sipuli
suolaa ja pippuria

Pinnalle:


vehnäjauhoja
1 muna
korppujauhoja
voita ja öljyä paistamiseen
tuoretta tai kuivattua salviaa

1. Sekoita marinadiaineet ja marinoi ahvenfileitä noin tunnin ajan. Kääntele fileitä muutaman kerran varovasti, jotta fileet marinoituvat tasaisesti.
2. Laita vehnäjauhoja lautaselle ja kierittele fileet vehnäjauhossa.
3. Riko munan rakenne ja kastele fileet munaan ja sen jälkeen kierittele fileet vielä korppujauhoissa.
4. Paista fileet paistinpannulla kullanvärisiksi.
5. Lisää pannulle hieman voita ja salvianlehdet. Kiehauta.
6. Kaada paistoliemi ahvenfileiden päälle ja tarjoa fileet maitoperunoiden ja salaatin kanssa.

Maitoperunat


1-2 perunaa ruokailijaa kohti maitoa suolaa

1. Kuori ja lohko perunat.
2. Kuumenna mielellään pinnoitetussa kattilassa maito ja perunalohkot.
3. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes perunat ovat kypsiä.
4. Mausta suolalla.

Lue myös:

    Uusimmat