Mainos

Salminen kiistää saaneensa tiedon putkapahoinpitelystä

Poliisiylijohtaja sanoo ainoastaan allekirjoittaneensa valtakirjan oikeudenkäyntiä varten.

Poliisiylijohtaja Markku Salminen kiistää saaneensa tiedon putkapahoinpitelystä.

STT kertoi aamulla, että poliisiylijohtajalle vietiin tieto Pasilan putkapahoinpitelystä ennen kuin jutusta nousi julkinen kohu. MTV:n uutisille antamassaan haastattelussa Salminen sanoo, että STT:n tieto on perätön.

- Minulla ei todellakaan ollut tietoa tapahtumasta. Ainoa mitä tässä on tehty, on allekirjoitettu valtakirja toimia vahingonkorvausasiassa oikeudenkäynnissä, Salminen toteaa.

Salminen kertoo selvitelleensä, mitä tietoa heillä virastossa on pahoinpitelystä ollut. Hän kertoo, että sieltä löytyy valtakirja, jonka hän on allekirjoittanut sisäministeriön poliisiylitarkastaja Jouni Välkin kanssa.

- Siinä todetaan, että Rasoul Pourak vaatii vahingonkorvausta vammoista, jotka hän katsoo Helsingin polisilaitoksen kahden poliisipartion aiheuttaneen hänelle 20.8.2006, eli vuotta aiemmin kuin tämä valtakirja on annettu.

- Tässä ei ole esitutkintapöytäkirjaa liitteenä, ei mitään vammakuvauksia, ei minkäänlaista muuta tietoa kuin että hän on vahingonkorvauskannalla.

Vammat ovat Salmisen mukaan voineet aiheutua laillisesta voimankäytöstä tai laittomasta, eli pahoinpitelystä.

Lainmukaisessa menettelyssä tällaisesta tapahtumasta on ilmoitettava esimiehelle. Ministeriön antaman ohjeen mukaan tieto tulee välittää ministeriön poliisipäivystäjälle välittömästi tapahtuman tapahduttua.

- Poliisipäivystäjä harkitsee välitetäänkö tieto minulle tai ministerille. Näin ei ole tapahtunut, Salminen sanoo.

Helsingin poliisikomentaja on pyytänyt suorittamaan esitutkinnan siitä, onko tiedonkulussa menetelty Helsingin poliisilaitoksen kannalta asianmukaisesti. Salmisen mukaan tiedonkulku on ollut ongelma jo ministeri Kari Rajamäen aikana.

Helsingin poliisin vartija-vahtimestari löi putkaan tuotua iranilaissyntyistä Suomen kansalaista Rasoul Pourakia viime vuoden elokuussa. Lyönnin seurauksena Pourak sai silmänpohjan murtuman ja pahoja mustelmia eri puolille vartaloaan.

Vartija sai pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta rangaistukseksi 80 päivää ehdollista vankeutta.Hänet tuomittiin kaksi viikkoa sitten pahoinpitelystä ja virkarikoksesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.