Salakuvat: Panameran sulavammat linjat

Uusimmat salakuvat ja luonnokset osoittavat, että uusi Porsche Panamera tulee olemaan huomattavasti nykyistä versiota miellyttävämpi ilmestys.

Porsche Panameran muotoilu on jakanut mielipiteitä sen esittelystä lähtien. Kyttyräselästä päästään eroon tämän vuoden lopulla, kun Panamerasta esitellään kokonaan uusi malli. Uuden mallin keula saa niin ikään sulavamman ja hieman aggressiivisemman ilmeen, joka on muistuttaa enemmän ikonista 911-mallia. Kevyemmän ulkonäön lisäksi auto tulee olemaan lisääntyneen alumiinin käytön ansiosta noin 100 kiloa edeltäjäänsä kevyempi.

Moottorivaihtoehdoista bensamallit tulevan olemaan Porschen omaa tuotantoa, kun taas dieselmoottorin perusta lainataan konsernisisar-Audin tallista. V6 ja V8 -moottorit tulevat asettumaan tehoiltaan 350-600 hevosvoiman haarukkaan. Luvassa on myös tuttuun tapaan pistokehybridi.

Sisätilojen osalta nappien määrää vähennetään huomattavasti. Multimediajärjestelmä päivitetään 911-mallisarjassa nähtyyn uuteen sukupolveen. Lisäksi kuljettajaa avustavat järjestelmät päivitetään nykypäivään, jotta Panamera pystyy kilpailemaan muiden isojen sedanien kanssa.

Kaiken muutokset keskellä yksi asia halutaan kuitenkin säilyttää. Panamera on nimittäin edelleen seitsemän vuotta ensiesittelynsä jälkeen luokkansa ehdoton ykkönen ajodynamiikassa. Uutuudelta odotetaan vähintään yhtä suvereenia suoritusta ja täytyy muistaa, että hienosta ajettavuudesta huolimatta kyseessä on myös mukava auto.

Uutta Panameraa odotetaan esiteltäväksi kuluvan vuoden loppupuolella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja