Mainos

Salaisuuksien verho raottuu – NYT: Kirjanpitoyhtiön luovutettava presidentti Trumpin 8 vuoden verotiedot syyttäjälle

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin kirjanpitoyrityksen on luovutettava presidenttiä ja tämän yritystä koskevat verotiedot kahdeksan vuoden ajalta Manhattanin piirisyyttäjille. 

Liittovaltion vetoomustuomioistuin on antanut tätä koskevan päätöksen tänään, kertoo New York Times. Päätös on takaisku Trumpin yrityksille salata taloustietonsa.

Kolmesta tuomarista koostuva vetoomustuomioistuin ei ottanut kantaa Trumpin perusteluun, jonka mukaan häneen ei voi kohdistaa rikostutkintaa. Vetoomustuomioistuin sanoikin, että kirjanpitoyhtiön pitää luovuttaa verotiedot, ei Trumpin itsensä. Näin ollen presidentin koskemattomuudella ei ole väliä.

– Vetoomus ei edellytä meitä harkitsemaan, voiko presidenttiin kohdistaa virassa ollessaan syytettä eikä harkitsemaan sitä, voiko presidenttiä lain mukaan määrätä esittämään asiakirjoja käytettäväksi osavaltion rikosoikeudellisessa prosessissa, vetoomustuomioistuin totesi.

Verokiista alkoi jo elokuussa

Verotietoja tuskin luovutetaan kovin pian, sillä Trump on taistellut kiivaasti suojellakseen taloustietojaan. Asian puinti jatkuu ilmeisesti Yhdysvaltain korkeimmassa oikeudessa.

Kiista Trumpin verotiedoista alkoi elokuussa, kun Manhattanin piirisyyttäjä pyysi niitä Trumpin kirjanpitoa hoitavalta konsulttiyritykseltä.

Verotietoja pyydettiin osana tutkintaa väitteistä, joiden mukaan Trumpin ex-asianajaja Michael Cohen olisi yrittänyt maksaa hiljaiseksi kaksi Trumpin kanssa suhteessa ollutta naista.

Uutista täydennetty 4.11.2019 kello 19:51.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja