Saksassa koronavirustilanne on juuri nyt hallinnassa – MTV:n kirjeenvaihtaja: "Lonkkia pystytään taas leikkaamaan"

Saksan terveysministeriön mukaan koronaepidemia on saatu maassa hallintaan – Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola kertoo, mihin Saksan hyvä tilanne perustuu 2:41
MTV Uutisten Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola kertoo, kuinka koronavirus on saatu hallintaan Saksassa.

Saksassa on viikon ajan saatu hyviä koronavirusuutisia, kun tartuntaluvut ovat menneet alaspäin.

Saksan terveysministeri Jens Spahnin kiittää kehityksestä kuukausi sitten voimaan tulleita liikkumisrajoituksia ja muita poikkeustoimia.

Terveydenhuollon asiantuntijat eivät kuitenkaan vielä riemuitse uusista luvuista, kertoo MTV:n Euroopan kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola.

– Yksi tartunnan saanut tartuttaa nyt 0,7 ihmistä. Jos luku pääsee uudelleen nousemaan 1,1 tai 1,2, niin Saksan terveydenhoitojärjestelmä on aivan äärirajoilla, Piuhola kertoo.

Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että Saksa pystyy vapauttamaan terveydenhoidon sairaanhoitopaikkoja takaisin perussairauksien hoitoon.

– Lonkkia pystytään taas leikata, Piuhola mainitsee esimerkkinä.

"Seuranta on ollut tiukkaa ja tiivistä"

Piuholan mukaan Saksan kovaan koronakuntoon on useita syitä. Saksalla kävi tavallaan hyvä tuuri, sillä se sai yhdenlaisen varoituksen tammikuun lopussa.

– Autoalan yrityksen kiinalainen työntekijä toi taudin mukanaan Saksaan. Silloin kaikki yhtiön työntekijät asetettiin karanteeniin. Sen jälkeen seuranta on ollut tiukkaa ja tiivistä.

Menestyksessä on auttanut myös Saksan toimiva terveydenhoitojärjestelmä.

Piuhola muistuttaa, että Saksa testaa erittäin agressiivisesti, ja se pystyy tekemään peräti 700 000 testiä viikossa. Vertailun vuoksi Suomen testikapasiteetti on tällä hetkellä THL:n mukaan "yli 4000 päivässä". Väkilukuunkin suhteutettuna Saksan etumatka testikapasiteetissa on roima.

– Tehohoitopaikkoja on 40 000 ja Saksa pystyy ottamaan koronaviruspotilaita myös muista maista, Piuhola toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat