Saksassa apteekit avuksi koronatestauksessa: Kirjeenvaihtaja testasi – tuloksen saa jo vartin päästä

Saksassa apteekkien tekemät koronatestit ovat arkipäivää 5:27
Katso video: Näin pikatestijärjestelmä saksalaisessa apteekissa toimii.

Suomessakin on alettu puhua apteekkien kytkemisestä koronatestaukseen. Ainakin kokoomus ehdotti muutama päivä sitten apteekkien valjastamista koronatestauksen avuksi.

Keski-Euroopassa apteekkien pikatestit ja koronapassit ovat jo todellisuutta.

MTV Uutisten Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola raportoi, että Saksassa koronapassi tai tuore negatiivinen koronatesti on esitettävä niin liikkeissä, kahviloissa kuin hotelleissakin.

Saksassa pikatestin tuloksen saa apteekista noin vartin päästä. Piuholan mukaan koronatestin tekeminen apteekissa on helppoa: puhelimella skannataan QR-koodi, sitten mennään testiin ja odotetaan tulosta, joka tulee sähköpostiin.

Mikäli apteekissa testattu asiakas saa positiivisen koronatuloksen, hänen tietonsa menevät automaattisesti aluehallintoon, joka ryhtyy tarvittaviin toimenpiteisiin. Apteekille positiivinen tulos puolestaan tarkoittaa sitä, että koko paikka joudutaan sulkemaan hetkeksi ja desinfioimaan kaiken.

Moni saksalainen on ollut tyytyväinen siihen, että koronatestin voi tehdä nopeasti ja vaivattomasti apteekissa. Apteekit saavat valtiolta korvauksen tekemistään koronatesteistä.

Toistaiseksi testit ovat asiakkaille maksuttomia, mutta on myös keskusteltu testien muuttamisesta maksillisiksi, jotta mahdollisimman moni olisi motivoitunut ottamaan koronarokotteen.

Lue myös:

    Uusimmat