Kokoomuksen Orpo: Apteekit avuksi koronatestaukseen

Mikä on pikatesti ja onko se luotettava? Tässä koostetusti eri koronatestien heikkoudet ja vahvuudet 2:26
Mikä on pikatesti ja onko se luotettava? Tässä koostetusti eri koronatestien heikkoudet ja vahvuudet

Oppositiopuolue kokoomus ehdottaa apteekkien valjastamista koronatestauksen avuksi.

– Hallitukselta olisi viisautta katsoa testaustoiminta osaksi apteekin normaalia palvelutoimintaa. Näin apteekeilta ei vaadittaisi erillistä osakeyhtiötä ja yksityisen terveydenhuollon lupaa. Apteekit ovat tähän valmiita ja farmaseutit päteviä testien tekemiseen, sanoi kokoomuksen puheenohtaja Petteri Orpo kesäkokouksessa Seinäjoella.

Orpo kysyy, miksi lasten ja nuorten rokottaminen saatiin käyntiin vasta, kun koulut ovat alkaneet. Hän syyttää hallitusta myös hidastelusta koronapassin käyttöön otossa.

Orpo ihmettelee positiivista talouspuhetta

Kokoomuksen puheenjohtaja ihmettelee hallituksen puheita talouden hyvästä tilanteesta, kun samaan aikaan velkaantuminen on kovaa.

– Emme saa sokaistua hetkellisesti kasvavasta taloudesta. Suomen talouden kasvuvauhti on Euroopan hitaimpien joukossa ja arvioiden mukaan talouden kasvu tyssää jo lähivuosina, ellei uudistuksia tehdä, sanoo Orpo.

Kokoomus vaatii Marinin hallitukselta syksyn budjettiriihessä lisää työllisyystoimia.

"Turvapaikanhaku EU:n rajoilla minimoitava"

Kokoomuksen puheenjohtaja Orpo pelkää, että EU ei ole valmis siihen, että afganistanilaiset pakenevat joukolla Talebanin haltuunsa ottamasta maasta.

– EU tarvitsee yhteisen turvapaikkamenettelyn ja pitävät ulkorajat. Meidän on minimoitava turvapaikanhaku rajoilla ja siirryttävä kaikkein hädänalaisimpien auttamiseen mahdollisimman läheltä lähtömaita. Tämä tarkoittaa kiintiöpakolaisjärjestelmän vahvistamista. Auttaa pitää, mutta tilanne on samalla pystyttävä pitämään hallinnassa, Orpo sanoi puheessaan kesäkokouksessa Seinäjoella.

Orpo katsoo myös, että EU-maissa kehitysyhteistyövaroja on nostettava kohti 0,7 prosenttia bruttokansantuotteesta.

Lue myös:

    Uusimmat