Saksan GP:n topit ja flopit: Alonson irtiotto

MTV3:n F1-toimitus listaa tällä kaudella jokaisen GP:n onnistumiset ja epäonnistumiset. Nyt vuorossa ovat Saksan GP:n topit ja flopit.

1. Fernando Alonso

Paalulta voittoon. Alonso ajoi tosi viileästi Buttonin asettaman paineen alla eikä sortunut yhteenkään virheeseen. Samalla Alonso teki ensimmäisen kunnollisen irtioton tämänvuotisessa MM-taistossa. Hänellä on nyt 34 pisteen, eli yli yhden voiton, suuruinen johto Webberiin ja 44 pisteen, eli lähes kahden voiton, suuruinen johto Vetteliin. Alonso on ottanut pisteitä 22 peräkkäisessä kisassa, eli kilpakumppanit eivät todennäköisesti pysty kuromaan eroa kiinni 25 pisteellä yhdessä kisassa, vaikka voittaisivat.

2. Jenson Button

Muutaman surkean kisan jälkeen Button oli kuin uusi mies Hockenheimissa, jossa hän jahtasi tosissaan voittoa.

3. Kimi Räikkönen

Räikkösen kierros kovilla renkailla kuivassa kelissä aika-ajon ensimmäisellä osiolla oli yksi tämän kauden huikeimpia kierroksia. Aika-ajon vesisade vei valitettavasti mahdollisuudet voittoon, mutta Kimi esitti järkevällä ajolla vahvan nousun. Kisassa Kimin ohitus Paul di Restasta oli sykähdyttävä.

4. McLarenin ME-varikkopysähdys

Alkukauden varikko-ongelmien jälkeen McLaren on vihdoin saanut homman toimimaan. Buttonin toinen varikkopysähdys kesti vain 2,31 sekuntia, mikä on formulahistorian kaikkien aikojen nopein renkaidenvaihto. Button ohitti Vettelin nopean pysähdyksensä ansiosta.

5. Kamui Kobayashi

Kobayashi saavutti Saksan GP:n nelossijallaan F1-uransa parhaan sijoituksen. Vahva paluu huipulle sen jälkeen, kun hän ajoi edelliskisassa varikkomiestensä päälle.

1. Romain Grosjean

Todella vaisu viikonloppu Grosjeanilta. Aika-ajon ensimmäisellä osiolla hän jäi sekunnin Räikkösestä eikä sen jälkeen enää missään vaiheessa yltänyt lähellekään tallikaverinsa suorituksia. Se ei varmaan tullut kenellekään yllätyksenä, ettei Grosjean selviytynyt ensimmäisestä kierroksesta ehjin nahoin, kun lähtöruutu oli jälkijoukoissa.

2. Sebastian Vettelin ohitus Jenson Buttonista

Vettel menetti MM-taiston kannalta ehkä jopa ratkaisevan tärkeät 8 pistettä turhaan hölmöilyyn, kun ohitti Buttonin radan ulkopuolelta. Vettelin olisi pitänyt suosiolla antaa kakkossija takaisin Buttonille leveäksiajonsa jälkeen ja ohittaa englantilainen sen jälkeen sallitusti.

3. Lewis Hamiltonin ohitus Sebastian Vettelistä

Hamiltonin suorittama ohitus Vettelistä tilanteessa, jossa hän oli kierroksen kärkeä perässä, oli lapsellista huomionhakuisuutta. Hamiltonilla ei olisi pitänyt olla mitään asiaa alkaa sotkea kärkitaistoa.

4. Felipe Massa

Tallikaveri voitti ja Massa oli 12:s reilusti yli minuutin Alonsoa hitaampana. Massalta alkaa ilmeisesti itseltäänkin jo usko loppua, koska hän ilmoitti jo aika-ajon jälkeen, ettei mahdollisuuksia kärkisijoille ole.

5. Taas uusi kohu Red Bullista

Red Bull -auton sääntöjenmukaisuus on parina viime kautena kyseenalaistettu ties kuinka monta kertaa, mutta lopputulos on aina sama: ei niistä mitään rangaistuksia tule. Adrian Newey osaa nerokkaasti hyödyntää myös sääntöjen epäselvää aluetta.

Lue myös:

    Uusimmat