Saksalaislehti: Konkurssi uhkaa 13:a saksalaista huippujalkapallojoukkuetta

3:40
Werder Bremenin kapteeni Niklas Moisander on valmentajan luottomies koronakriisin keskellä: "Hän usein soittelee ja vaihdamme ajatuksia"

Saksalaisen jalkapallolehden Kickerin mukaan 13 Saksan kahden korkeimman sarjatason jalkapallojoukkuetta ajautuu konkurssiin koronaviruksen aiheuttamien talousvaikutuksien vuoksi.

Saksan 1. Bundesliigassa pelaa 18 ja 2. Bundesliigassa 18 joukkuetta, joten liigaorganisaatio DFL:n 36 joukkueesta yli kolmannes ajautuisi vararikkoon. Kicker keräsi tietonsa DFL:n pitämän videopalaverin pohjalta, missä seurojen edustajille ilmoitettiin ankarat ennusteet.

Liigaorganisaatio ei vahvistanut lukuja lehdelle eikä sitä, millä joukkueilla ongelmat ovat pahimpia.

Kickerin mukaan 13 joukkueesta neljä pelaa korkeimmalla sarjatasolla ja loput 2. Bundesliigassa, missä joukkueista olisi katoamassa lähes puolet.

Saksan jalkapallosarjat ovat olleet pysähdyksissä kuukauden ajan, ja seurat ovat menettäneet suuren määrän tuloja eteenpäin siirrettyjen otteluiden vuoksi. Ottelulippujen ja oheismyynnin lisäksi televisiosopimuksesta saatavilla tuloilla on valtava merkitys seurojen taloudessa.

Otteluiden pelaaminen edes tyhjille katsomoille mahdollistaisi tv-rahojen saannin, mutta sarjan ollessa keskeytettynä nekin ovat vaarassa. Vielä ei ole tiedossa, milloin jalkapalloa päästään pelaamaan uudestaan.

Normaalissa tilanteessa seuroille tilitettäisiin tv-rahoja toukokuussa, mutta osalle seuroista selviäminen edes tuohon asti on vaikeaa. Muutamille kohtalokkaita ongelmia koittaisi viimeistään kesäkuussa, jolloin seurojen rahakirstut olisivat tyhjät.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja