Saksalainen Lufthansa perui yli tuhat lentoa – 134 000 matkustajaa pulassa: "Voi kestää päiviä päästä uusille lennoille"

Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa ilmoitti eilen peruvansa keskiviikkona lähes kaikki Saksassa liikennöivät lentonsa, kertoo CNN.

Syynä lentojen peruuntumiseen on ammattiliitto Verdin keskiviikkoinen lakko. Verdi vaati suurempia palkankorotuksia kuin mihin Lufthansa oli valmis.

Deutsche Wellen mukaan Lufthansa perui lentoja Frankfurtin ja Münchenin lentokentillä. Molemmat kaupungit ovat saksalaisen lentoyhtiön solmukohtia. Lufthansa arvioi, että lakko vaikuttaa myös Berliinin, Bremenin, Kölnin, Düsseldorfin, Hampurin, Hannoverin ja Stuttgartin lentoasemilla.

Kaikkiaan yli tuhat lentoa on peruttu, ja lakko koskee arviolta 134 000 matkustajaa. 

Lufthansan henkilöstöpäällikkö Michael Niggemann kritisoi Deutsche Wellen mukaan ammattiliiton lakkoa. Hänen mukaansa lakko vaikuttaisi erityisesti matkustajiin matkustuskauden huippusesongin aikana, mutta lisäksi se rasittaa Lufthansan työntekijöitä lentoliikenteen jo ennestään vaikeassa vaiheessa.

Lentoyhtiö kehotti matkustajia olemaan tulematta lentokentälle, jos heillä ei ole tehty uudelleenvarausta, sillä palvelupisteitä on saatavilla vain vähän tai ei ollenkaan.

Lufthansa varoitti matkustajia myös lentämästä Saksaan ilman jatkolentoa.

–  Voi kestää tunteja tai jopa päiviä ennen kuin matkustajat pääsevät uusille lennoille, lentoyhtiö varoitti.

Lue myös:

    Uusimmat