Saitko veronpalautuksia ja aiot shoppailla tänään? Lue ensin tämä juttu!

Veronpalautukset kilahtivat tänään tileille ja moni suuntaa heti ensimmäiseksi kauppaan – olisikohan aika pysähtyä? Nyt olisi hyvä hetki ottaa talous tasapainoon!

Veronpalautukset kutkuttavat monen taskun pohjalla tänään, mutta nyt on aika pitää pää kylmänä. Asiantuntijat kehottavat säästämään varakassan tilille, jotta talouden saa tasapainoon.

1. Laita edes osa säästöön!

Terhi Majasalmi neuvoo Totuus taloudestasi -kirjassa säästämään 6–24 kuukauden varakassan elämistä varten. Näin olet taloudellisesti riippumattomampi eivätkä suuremmatkaan laskut horjuta talouttasi pois raiteiltaan.

Kun olet saanut varakassasi säästettyä voit sijoittaa osan rahoista ja näin saat säästösi kasvamaan.

Jos haluat, käytä osa veronpalautuksistasi vaikkapa joululahjoihin, mutta huolehdi että voit laittaa edes osan summasta säästöön ihan vain itsellesi.

2. Opettele säästämään 10 prosenttia palkastasi

Tee veronpalautuksestasi pesämuna kasvavalle potille. Vaikka tulosi olisivat kuinka pienet, pyri siirtämään jo palkkapäivänä niistä osa erilliselle tilille.

Tavoitteena on, että voisit siirtää joka kuukausi 10 prosenttia palkastasi sivuun, mutta voit aloittaa vaikka muutamasta eurosta. Pääasia on, että teet säästämisestä itsellesi tavan.

3. Maksa ensin itsellesi, sitten vasta muille

Terhi Majasalmi neuvoo kirjassaan maksamaan ensin itselleen ja sitten vasta muille.

– Muut kyllä osaavat periä saatavansa, joten maksa ensin itsellesi ja sitten vasta muille, kuuluu kirjan ohje.

4. Tunnista huonot ajatukset

Säästöpankin pankinjohtaja Timo Liukkosen mukaan nyky-yhteiskuntamme perustuu kulutukselle ja Mulle kaikki heti -ajattelulle.

Jos tunnet syyllistyneesi tähän on tärkeää, että tiedostat sen ja opettelet tavasta pois. Jos haluat jotain, säästä ja osta se hetkellä, kun sinulla on varaa.

5. Unohda jo ne luotot

Kuluvatko veronpalautukset vanhojen luottojen maksuun ja ennen palkkapäivää tili on nollilla? Ota järki käteen ennen kuin tilisi paukkuu reippaasti pakkasille. Nyt on aika maksella luottoja takaisin ja mikä tärkeintä, ryhtyä säästämään omaa pesämunaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja