Sairasta! Liverpool löi ällikällä – nousi Mestarien liigan finaaliin tajuttomalla kikalla: "Yksi kaikkien aikojen älynväläyksistä"

Liverpool eteni henkeäsalpaavien käänteiden jälkeen jalkapallon Mestarien liigan finaaliin kukistamalla välierissä FC Barcelonan yhteismaalein 4–3. Liverpool nousi kuilun partaalta jatkoon hävittyään avausosan vieraissa 0–3 ja voittamalla sen jälkeen toisen osaottelun kotonaan maalein 4–0.

Liverpool iski johtoon jo seitsemännellä peliminuutilla, kun Divock Origi lakaisi Jordan Hendersonin kudista kimmonneen irtopallon häkkiin.

Toisella jaksolla esiin astui ensin hollantilainen vaihtomies Georginio Wijnaldum. Hän ampui 54. minuutilla 2–0-osuman Trent Alexander-Arnoldin oikealta laidalta rangaistusalueelle jakamasta keskityksestä ja teki seuraavan osuman heti perään 56. minuutilla puskemalla pallon yläkulmaan Xherdan Shaqirin esityöstä.

Ja otteluparin ratkaisu, se löi ällikällä: laitapuolustaja Alexander-Arnold teki hämmästyttävän tempun 79. minuutilla kulmapotkutilanteessa. Hän näytti kävelevän jo kulmalipulta pois, mutta tekikin äkkikäännöksen ja pelasi pallon nopeasti maalille. Origi oli hereillä ja iski pelivälineen häkkiin.

– Yksi kaikkien aikojen älynväläyksistä, C Moren selostaja Tuomas Virkkunen hehkutti Alexander-Arnoldin suoritusta.

Liverpool saa Mestarien liigan finaalissa vastaansa voittajan otteluparista Ajax–Tottenham. Ajax voitti avausosan vieraissa maalein 1–0, ja toinen osaottelu käydään Hollannissa huomenna keskiviikkona.

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Ajax – Tottenham klo 21.55 C More Sport 1

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.