Mainos

Sairaanhoitajat vaativat kolmen tonnin palkkaa: "Irlannissa hävetti kertoa kuinka vähän tienaan Suomessa"

8:34

Sairaanhoitajat ovat käynnistäneet adressin, jossa he vaativat 3 000 euron kuukausipalkkaa, eli noin 25 prosentin korotusta. Sairaanhoitajan peruspalkka on noin 2200-2400 euroa. 

Adressin loi sairaanhoitaja Zarmina Razai, joka sanoo kyllästyneensä odottelemaan.

– Koskaan ei tule sitä oikeaa hetkeä korottaa sairaanhoitajien palkkaa. Olemme toki tietoisia huonosta taloustilanteesta, mutta kyllä sairaanhoitajien ja terveydenhoitoalan arvostuksen täytyy näkyä myös meidän palkassamme.

Razai kertoo puhuneensa asiasta kahvihuoneessa usein kollegansa Mona Hallan kanssa, kunnes he päättivät tarttua toimeen ja tehdä asialle jotain. Naiset vierailivat tänään MTV:n Huomenta Suomessa.

– Työmme on raskasta henkisesti ja fyysisesti, ja haluamme palkan vastaavan työmme vaativuutta. Työn vaativuus on lisääntynyt, ja sairaanhoitajan koulutus on parantunut, mutta tämä ei näy kuitenkaan palkassamme, sanoi Mona Halla.

Zarmina Razai on tehnyt sairaanhoitajan töitä myös Irlannissa.

– Irlannissa peruspalkka ilman lisiä on siellä 3 000 euroa. Siellä myös verotettiin vähemmän ja työssä oli vähemmän vastuuta. Huomasin Irlannissa myös sen, että siellä ei ole osaamista yhtä paljon kuin meillä Suomessa. Suomalaista tutkintoa ja osaamista arvostetaan laajalti. Siellä hävetti sanoa, mitä peruspalkkani Suomessa on, sanoo Razai.

Razai ja Halla ovat käynnistäneet adressin, jossa sairaanhoitajille vaaditaan 3 000 euron kuukausipalkkaa. Adressin oli tähän aamuun mennessä allekirjoittanut yli 13 500 henkilöä.

Kuntatyönantajien neuvottelupäällikkö Henrika Nybondas-Kangas muistuttaa Huomenta Suomessa, että moniin muihin kunta-alojen töihin verrattuna sairaanhoitajat tienaavat hyvin. Hän epäilikin, että palkkavaatimus on kova pala kunnille. Katso Nybondas-Kankaan haastattelu tästä:

5:54

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.