- mustikoita - haukifile - korvasieniä - tervasiirappia - Pecorino -juustoa
Harri Syrjäsen ja Saimi Nousiaisen menu:
Mustikkagraavattu hauki
100 g haukifilettä 50 g mustikoita 1 tl suolaa 1/2 sitruuna sekalaisia tuoreita yrttejä oliiviöljyä
Suolaa ja purista sitruunan mehua runsaasti kalafileen päälle. Soseuta mustikat ja laita marinoitumaan 20 min - 1 vrk. Valmista salaatti sekalaisista tuoreista yrteistä ja sekoita sekaan oliiviöljyä. Viipaloi hauki ja tarjoile salaatin kera.
Korvasienikeitto
75 g korvasieniä valmiiksi ryöpättynä 1/2 sipuli pilkottuna 1 dl kuohukermaa 1,5 dl maitoa
Freesaa sienet ja sipuli voissa 5 min. Lisää kerma ja maito. Keitä 10 min, lisää suola ja pippuri. Soseuta sauva sekoittimella ja tarjoile heti.
Pecorino-paneerattua haukea & korvasienipyttipannua
180 g haukifilettä 50 g Pecorino -juustoa 1 rkl korppujauhoa 1 rkl oliiviöljyä 2 perunaa 1/2 sipuli 1 muna
Sekoita hienoksi raastettu juusto, korppujauho ja öljy keskenään. Painele kuorrutus kalan pintaan. Paista pannulla kullan ruskeaksi. Kuutioi peruna ja sipuli ja paista pannulla kypsiksi. Kokoa lautaselle ja paista muna päälle. Lorauta vielä oliiviöljyä lautaselle ja nauti.
Mustikkaletut ja tervakinuski
lettutaikinaa 100 g mustikoita 1 rkl tervasiirappia
Kinuski
5 palaa sokeria 1 rkl tervasiirappia 2 dl kuohukermaa
Valmista normaali lettutaikina ja lisää siihen mustikat sekä loraus tervasiirappia. Paahda kattilassa sokeri miedosti ja lisää tervasiirappi sekä kerma. Keitä kunnes paksuhkoa kastiketta.