Saimi Nousiaisen kassi:

- mustikoita - haukifile - korvasieniä - tervasiirappia - Pecorino -juustoa

Harri Syrjäsen ja Saimi Nousiaisen menu:

Mustikkagraavattu hauki

100 g haukifilettä 50 g mustikoita 1 tl suolaa 1/2 sitruuna sekalaisia tuoreita yrttejä oliiviöljyä

Suolaa ja purista sitruunan mehua runsaasti kalafileen päälle. Soseuta mustikat ja laita marinoitumaan 20 min - 1 vrk. Valmista salaatti sekalaisista tuoreista yrteistä ja sekoita sekaan oliiviöljyä. Viipaloi hauki ja tarjoile salaatin kera.

Korvasienikeitto

75 g korvasieniä valmiiksi ryöpättynä 1/2 sipuli pilkottuna 1 dl kuohukermaa 1,5 dl maitoa

Freesaa sienet ja sipuli voissa 5 min. Lisää kerma ja maito. Keitä 10 min, lisää suola ja pippuri. Soseuta sauva sekoittimella ja tarjoile heti.

Pecorino-paneerattua haukea & korvasienipyttipannua

180 g haukifilettä 50 g Pecorino -juustoa 1 rkl korppujauhoa 1 rkl oliiviöljyä 2 perunaa 1/2 sipuli 1 muna

Sekoita hienoksi raastettu juusto, korppujauho ja öljy keskenään. Painele kuorrutus kalan pintaan. Paista pannulla kullan ruskeaksi. Kuutioi peruna ja sipuli ja paista pannulla kypsiksi. Kokoa lautaselle ja paista muna päälle. Lorauta vielä oliiviöljyä lautaselle ja nauti.

Mustikkaletut ja tervakinuski

lettutaikinaa 100 g mustikoita 1 rkl tervasiirappia

Kinuski

5 palaa sokeria 1 rkl tervasiirappia 2 dl kuohukermaa

Valmista normaali lettutaikina ja lisää siihen mustikat sekä loraus tervasiirappia. Paahda kattilassa sokeri miedosti ja lisää tervasiirappi sekä kerma. Keitä kunnes paksuhkoa kastiketta.

Lue myös:

    Uusimmat