Säilytätkö kauneimmat lahjapaperit? Katso vinkit uudelleenkäyttöön

Moni säilyttää kauneimmat lahjapaperit ajatuksella paketoida lahjat niillä uudestaan. Ylimääräistä lahjapaperia voi kuitenkin käyttää monella muullakin tavalla.

Lahjapaperi ei paljoa kukkaroa kevennä, jos sitä ei satu kotoa ennestään löytymään. Lahjapaperia löytää parhaiten kirjakaupoista ja isoista marketeista. Myös moni askarteluliike myy kauniita käsintehtyjä lahjapaperiarkkeja. Kaikkiin vinkkeihin voi hyödyntää myös remontista ylijäänyttä tapettia.

Kiinnitykseen kannattaa kokeilla sprayliimaa, joka levittyy tasaisesti, eikä saa paperia kupruilemaan. Sinitarra ja kaksipuoleinen teippi käyvät myös hyvin, jos paperin haluaa joskus irroittaa.

Kokeile ainakin näitä vinkkejä:

 • Hyllypaperia näkee käytettävän enää harvoin, mutta kauniilla paperilla päällystetyt hyllyt ovat suloinen yksityiskohta keittiössä ja liinavaatekaapissa. Hyllylevyn voi irroittaa kokonaan, pyöräyttää paperin koko levyn ympäri ja kiinnittää kaksipuoleisella teipillä. Valkoisen kaapinsisuksen ilme muuttuu hetkessä!
 • Vetolaatikoiden pohjista saa katseenkestäviä asettamalla lahjapaperia pohjalle. Reuniin voi lisätä kaksipuoleista teippiä.
 • Vanhat huonekalut saavatkin näyttää kuluneilta, mutta esimerkiksi kirjoituspöydän pinta on käytännöllisempi sileänä. Mittaa lahjapaperista tai tapettirullasta pöydän pinnan kokoinen pala ja hanki päälle mittatilauksena lasilevy. Lasin alle voi asetella myös erikokoisia ja -kuosisia paloja.
 • Kahvipöydän herkut näyttävät entistä herkullisemmalta tarjottimella, jonka päälle on aseteltu värikäs pohjaa mukaileva lahjapaperiarkki.
 • Kun tyhjät tölkit ja purkit päällystää paperilla, näyttävät ne hauskoilta kynäpurkkeina työpöydällä.
 • Kirjat ja vihot voi päällystää paperilla. Paperin päälle kannattaa taitella vielä kontaktimuovi, joka pitää paperin siistinä ja kosteuden kestävänä.
 • Kauneimmat paperipalat voi kehystää erikokoisiin kehyksiin. Erityisesti tapettipalat sopivat kehystettyinä loistavasti seinälle.
 • Juhlaan kuin juhlaan sopiva serviettirengas syntyy leikkaamalla teemaan sopivasta paperista tai tapetista kolme senttiä leveä ja 20 senttiä pitkä suikale. Tee kolmen sentin levyinen viilto toiseen päähän keskelle pitkän sivun myötäisesti niin, että saat pujotettua toisen pään siitä läpi. Näin syntyy rengas, jonka päät menevät edessä ristiin.
 • Avohyllyköt saattavat näyttää joko liian sekaisilta tai päinvastoin tyhjiltä. Avohyllyköiden taustalle voikin liimata paperia tai tapettia. Erityisen hauskan efektin saa tapetilla, jonka kuvio jatkuu joka hyllyvälissä.

Lue myös:

  Uusimmat