Mainos

Sai lääkärit hämilleen – intialaisnainen synnytti 6,8 kiloa painavan tyttövauvan

Alkuviikosta Intiassa rikottiin ennätys, kun nuori äiti synnytti lähes seitsemän kiloisen tyttövauvan. 

Nuori 19-vuotias nainen synnytti maanantaina poikkeuksellisen suuren tyttövauvan, joka painoi kaksi kertaa normaalikokoisen vauvan verran. Intian painavimman vauvan tittelin saanut lapsi saatettiin maailmaan keisarileikkauksella.  

Sekä ensisynnyttäjä Nandini että hänen lääkärinsä olivat yllättyneitä lapsen suuresta koosta. Vauva oli poikkeavan painonsa lisäksi myös hyvin pitkä, noin 62 senttinen. 

–  25-vuotisen urani aikana en ole koskaan nähnyt yhtä suurta vauvaa. Hän on ihme, kertoo paikallinen lääkäri Venkatesh Raju.

Keisarinleikkaus sujui kuitenkin lääkärin mukaan ongelmitta.

Tutkimuksessa ei havaittu terveydellisiä ongelmia 

Synnytyksen jälkeen vauvalla ei todettu olevan terveydellisiä ongelmia, vaikka niitä alunperin pelättiinkin. Lääkärit olivat erityisen huolissaan lapsen sokeriarvoista sekä kilpirauhasen toiminnasta, mutta poikkeavuuksia ei havaittu. Myös äiti on toipunut synnytyksestä erinomaisesti. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vauvaa pidetään kuitenkin tarkkailussa muutaman päivän ajan, jotta lääkärit voivat seurata lapsen voinnin kehittymistä. Perhe tullaan kotiuttamaan välittömästi, kun lääkärit ovat varmistuneet vauvan terveydentilasta. Vanhemmat odottavat jo innoissaan tulevaa vauva-arkea. 

Nandinin raskausaika oli sujunut ongelmitta, eikä säännöllisissä tarkastuksissa oltu havaittu mitään poikkeavaa. Nuori äiti ei kärsinyt esimerkiksi raskausajan diabeteksesta, joka on yleisin syy vauvojen ylipainoon. Syytä vauvan suureen kokoon ei siis osata selittää.

Lähde: Dailymail

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.