Sähköpotkulaudat palasivat kaduille – poliisin kameraan tallentuneen tankojuopon ajelu maksoi yli 500 euroa

Sähköpotkulautailija on lähellä ajaa jalankulkijan päälle 0:26
Katso video tilanteesta.

Kevään tullen sähköpotkulautojen, kansanomaisemmin skuuttien, käyttö yleistyy jälleen. Samalla poliisille tulee töitä niiden ihmisten osalta, jotka eivät osaa tai halua ajaa liikennesääntöjen mukaisesti.

Helsingin liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein kertoo Twitterissä tapauksesta, jossa humalaisen sähköpotkulautailijan ajelu tuli kuskille kalliiksi.

Tapaus sattui Helsingin Vironkadulla Kruununhaassa. Pasterstein kertoo kentältä saamaansa raporttiin perustuen, että päihtynyt, holtittomasti kulkenut sähköpotkulautakuski oli teilata jalkakäytävällä kulkeneen jalankulkijan.

Koko tilanne ei näy videolla, mutta Pastersteinin mukaan tallenteessa näkyy silti tapaukselle olennaisia yksityiskohtia.

– Ei valitettavasti näy, mutta oikeassa reunassa näkyy ajovalo, kun kuski tekee holtittoman käännöksen. Poliisi näki vaaratilanteen, Pasterstein kertoo Twitterissä.

Hänen mukaansa sähköpotkulautaonnettomuuksissa loukkaantuneita on Helsingissä suhteettoman paljon verrattuna kaikkien muiden liikkumismuotojen onnettomuuksiin.

Seurauksena kuski sai kymmenen päiväsakkoa, joka tämän tuloilla tarkoitti reipasta 510 euron seuraamusta. Rikosnimikkeenä oli liikennejuopumus moottorittomalla ajoneuvolla.

Kyseisellä rikosnimikkeellä tuomitaan päihtyneet, jotka ovat aiheuttaneet toisille vaaraa polkupyörää, moottoroitua polkupyörää tai kevyttä sähköajoneuvoa kuljettaen.

Väitöskirjatutkija kertoo, millainen on tyypillinen sähköpotkulautaonnettomuuden uhri 8:12
Väitöskirjatutkija kertoo, millainen on tyypillinen sähköpotkulautaonnettomuuden uhri.

Lue myös:

    Uusimmat