Saako naissotilas imettää? Äidin julkaisema imetyskuva aiheutti paheksuntaa

Kymmenen naissotilaan joukko julkaisi Facebookissa kuvan tukeakseen naisten julkista imetystä. 

Julkisesta imetyksestä on kiistelty jo pitkään, ja nyt yhdysvaltalaiset naissotilaat ovat kantaneet oman kortensa kekoon asian hyväksi. Naissotilaiden imetyskohu lähti liikkeelle yhden sotilaan tempauksesta, joka levisi nopeasti laajemmaksi ilmiöksi. 

Äiti ja sotilas Amanda Langendoerfer julkaisi Facebookissa imetyskuvan, joka aiheutti laajalti julkista paheksuntaa. Syy vihaisiin kommentteihin löytyy ennen kaikkea kuvan vaatetuksesta. Kuvassa imettävä äiti on nimittäin pukeutunut armeijan univormuun. Kommentoijat kritisoivat erityisesti armeijan ja äitiyden yhdistämistä.

Kuvat eivät olleet paljastavia

Muutama viikko kuvan aiheuttaman kohun jälkeen toinen naissotilas julkaisi täysin samanlaisen kuvan, joka aiheutti yhtä tuomitsevia kommentteja. Erikoisinta vihaisissa kommenteissa lienee se, että kuvat ovat kaikkea muuta kuin paljastavia. Äitien rinnat on peitetty huolellisesti, mutta silti yleisö kritisoi julkista imetystä.

Kommentoijat kritisoivat myös perheen asettamista sotilasuran edelle.

– Velvollisuus tulee ennen perhettä. Imettäminen julkisesti naiselta, joka taistelee maamme puolesta, on epäammattimaista.

Imetyskäytännöt vaihtelevat osavaltioiden kesken, mutta tämän äidin tukikohdassa Havaijilla imettää saa, kunhan noudattaa sääntöjä. Imetys ei saa häiritä, tehdä naurunalaiseksi tai aiheuttaa pelkoa.

Imetys on äitien velvollisuus

Langerndoerfer pahoitti kommenteista mielensä ja vastasi kritisoijilleen tunteikkaasti. 

– Tämä käänsi minulle erittäin positiivisen asian negatiiviseksi. Kommentit saivat minut tuntemaan, että imettäminen olisi väärin armeijassa palveleville.

Kohun myötä armeijassa työskentelevät naiset päättivät otattaa itsestään ryhmäkuvan, jonka he julkaisivat laajalle yleisölle Facebookissa. Kuvassa kymmenen naista imettää lapsiaan sotilaspukuun pukeutuneina. Kuva lähti leviämään laajasti ja se keräsi vajaassa viikossa yli 11 000 tykkääjää ja lähes 10 000 jakoa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Imetys on ollut äitien velvollisuus siitä asti, kun äideillä ei ole ollut muuta vaihtoehtoa. Lasten imetys ei tee heistä vähemmän sotilaita, vaan uskon sen jopa tekevän heistä parempia, kuvan ottanut valokuvaaja Tara Ruby kertoo.  

Hän toivoo, että kuva auttaa ihmisiä suhtautumaan imetykseen normaalina asiana, sillä liian monet äidit joutuvat taistelemaan asian puolesta ympäri maailmaa.

Lapset tarvitsevat äitiään, mutta mihin? Katso lasten suloiset vastaukset videolta:

Lue myös:

    Uusimmat