Sääennuste: Lumituiskua, jäätävän liukasta ja myrskytuuli jopa 30m/s

Keli on varsinkin etelän rannikkoalueilla erittäin huono. Myrskylukemiin yltävä tuuli kinostaa lunta.

Maan etelä- ja keskiosassa tuulee voimakkaasti idästä ja lumipyry leviää etelästä vähitellen maan keskiosaan. Pohjoisessa on poutaa ja enimmäkseen selkeää.

Sankka lumisade on jo levittäytynyt etelään. Pyry liikkuu pohjoista kohti, ja tuuli laantuu etelässä alkuillasta.

MTV3:n meteorologi Visa Salojärvi kertoo, että myrskytuulet puhaltavat Suomenlahdella jopa lähes 30 sekuntimetrin vauhdilla.

– Keskituuli puhaltaa noin 25 metriä sekunnissa.

Salojärvi kertoo, että autoilijoiden on todella syytä varata aikaa ja hermoja liikenteeseen.

– Tienpinnat ovat vaarallisen liukkaita. Viime päivinä tienpinnat ovat jäätyneet, ja nyt jään päälle on satanut vaarallinen kerros lunta. On syytä varautua myös siihen, että kova tuuli pöllyttää lunta ja näkyvyys on erittäin huono.

Tallink Siljan Serenade-matkustajalaiva saapuu Tukholmasta Helsinkiin noin kaksi ja puoli tuntia myöhässä. Laivan arvioidaan saapuvan kello 13. Monet matkustajalaivat ovat joutuneet jättämään joko Långnäsin tai Maarianhaminan sataman väliin kovan tuulen vuoksi.

Pakkasta on päivällä etelässä viitisen, maan keskivaiheilla 7...12, Etelä-Lapissa 10...15, Keski- ja Pohjois-Lapissa enimmäkseen 15...20 astetta. Tuuli lisää pakkasen purevuutta.

Liikennemäärä kasvaa

Helsingin poliisin mukaan liikennemäärät alkavat luonnollisesti kasvaa aamun edetessä. Samalla kasvaa kolareiden mahdollisuus.

Liikkuvan poliisin viestintäpäällikkö, ylikonstaapeli Jussi Pohjonen kertoo, että ainakin kehä III:lla on jo sattunut yksi liikennettä hidastava kolari.

– Kehällä on ollut raskaan ajoneuvon ja henkilöauton kolari. Se vaikuttaa liikenteen sujuvuuteen, Pohjonen kertoo.

(MTV3)

Katso Liikkuvan poliisin viestintäpäällikön Jussi Pohjosen haastattelu: (Huomenta Suomi 30.11.2012)

Lue myös:

    Uusimmat