Mainos

S-markettien kassoille tulee itsepalvelu - ensiksi kokeiluna

S-market Vallilassa Helsingissä otetaan tänään käyttöön pikakassat, joilla asiakas hoitaa itse ostostensa viivakoodin skannauksen ja maksamisen maksukortilla.

Osuuskauppa HOK-Elannon pikakassakokeilu laajenee vielä tässä kuussa myös Lahteen, Osuuskauppa Hämeenmaan S-market Sykkeeseen. Vastaavanlainen itsepalvelu on käytössä jo esimerkiksi Ikean Vantaan- ja Espoon-myymälässä.

S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtajan Jukka Ojapellon mukaan asiakkaat ovat jo pidempään toivoneet mahdollisuutta hoitaa ostokset halutessaan itsepalveluna. Ojapelto uskoo, että pikakassoja tulevat käyttämään kaikki asiakkaat ikään ja sukupuoleen katsomatta.

– Myymälätekniikka, asiakkaiden valmiudet käyttää uutta teknologiaa ja toisaalta myös asiakkaiden odotukset ostotapahtumalta ovat muuttuneet viime vuosien aikana voimakkaasti. Esimerkiksi maksupäätteiden omatoimisesta käytöstä on tullut viime vuosina luonteva osa normaalia ostostapahtumaa. Ennakko-odotuksemme on, että pikakassaa tulevat käyttämään erityisesti pienten ostosten tekijät, Ojapelto sanoo.

Paikalla on aina pikakassaopas, joka ohjaa pulmatilanteissa ja valvoo esimerkiksi ikärajavalvottavien tuotteiden, esimerkiksi pelien, myyntiä.

Pikakassakonseptia testataan ensin kahdessa S-marketissa eli Vallilassa ja Sykkeessä. Päätökset palvelun laajentamisesta tehdään kokeiluista saatavien kokemusten perusteella.

(MTV3)

Katso Jussi Kärjen juttu (Seitsemän uutiset 5.6.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.