Ruotsinlaivan kansipaikalla Tukholman iloihin seilannut ruskosuula aiheutti bongareissa vipinää – siivekäs otettiin eläinsairaalaan tarkastettavaksi

Suomesta Silja Serenaden kyydissä Tukholmaan matkannut ruskosuula aiheutti vipinää Ruotsin lintubongarien keskuudessa. Asiasta uutisoivan Natursidan-sivuston mukaan myös ruotsalaiset matkustajat kiinnittivät siivekkääseen kansimatkustajaan huomiota.

Laivalla ollut Marcus Weiland todisti linnun matkaa. Weilandin mukaan lintu makoili kannella ja nukkui. Ruskosuula myös seisoskeli ja ajoittain käveli hieman matkan aikana.

Tieto lintuharvinaisuudesta levisi sosiaalisessa mediassa, ja Silja Serenadea oli Tukholman Värtanin satamassa vastassa lintubongareita. Ruskosuulasta tehtiin myöhemmin havainto myös Yasuragi-hotellista käsin.

Lintu otettiin myöhemmin kiinni ja vietiin eläinsairaalaan tarkastettavaksi.

Lintu havaittiin aiemmin Suomessa vartiolaiva Turvan kannella. MTV Uutiset raportoi lintuharvinaisuudesta maanantaina. MTV Uutiset kertoi myös linnun risteilystä Tukholmaan tiistaina.

Ruskosuula on eteläinen laji, ja se pesii trooppisilla valtamerillä. Eurooppaa lähimmät pesimäpaikat ovat Punaisenmeren saarilla ja Kap Verdellä. Itämerellä lajia ei ole tiettävästi havaittu koskaan aiemmin. Siksi se kiinnostaakin lintuharrastajia.

Lue myös:

    Uusimmat