Ruotsalaisen NHL-tähden suuri suru: ”Hän oli täällä kaikkia varten”

10:00
Videolla Tulosruudun juttu NHL-kauden jatkumisesta.

Ruotsalaista NHL-maalivahtia Jacob Markströmiä kohtasi viime talvena suuri suru, kun hänen Anders-isänsä menehtyi pitkäaikaisen sairauden jäljiltä syöpään. Vancouver Canucksin jääkiekkotähti avaa nyt, miten raskasta hänellä oli jo isän sairastelun aikana.

Markströmin oli vaikea hoitaa leiviskänsä huippu-urheilijana samaan aikaan, kun hänen isänsä oli vakavasti sairas. Toisaalta jääkiekko tarjosi vuoden 2013 maailmanmestarille pakopaikan ikävistä ajatuksista.

– Se oli vaikeaa. Jäällä oloni oli ainoa hetki, kun jääkiekko oli keskiössä. Sitä melkein halusi kiekon omalle alueellemme. Että me ottaisimme jäähyn, jotta noista ajatuksista pääsisi pois hetkeksi, Markström sanoi C Moren Wikegård vs -ohjelmassa Expressenin mukaan.

– Sitä halusi olla paljon yksikseen omien ajatustensa kanssa.

Markström on kiitollinen, että Vancouver antoi hänen lähteä kauden aikana hetkeksi Ruotsiin isänsä tueksi.

– Yritimme puhua joka päivä. Alusin viettää mahdollisimman paljon aikaa hänen kanssaan. Lensin kotiin lokakuussa ja olin siellä kolme–neljä päivää. Olen todella kiitollinen siitä.

Isä olisi ollut ylpeä”

59-vuotiaana menehtynyt Anders Markström loi uraansa jalkapallon parissa. Hän oli Hammarbyn tolppien välissä 1980-luvun alussa ja toimi Ruotsin naisten maajoukkueen maalivahtivalmentajana 2005–10. Hän luotsasi kaiken kaikkiaan lukuisia naisten ja tyttöjen joukkueita.

Anders Markströmin lapset ovat nyt perustaneet isänsä nimeä kantavan muistosäätiön.

– Hän rakasti aina naisten jalkapalloa eikä näyttänyt saavan koskaan tarpeeksi huomiota taloudellisesti tai mediassa. Haluamme antaa takaisin ja tuoda esiin yhden tytön joka vuosi. Tulemme lahjoittamaan rahaa joka vuosi. Uskon, että isä olisi ollut ylpeä, Jacob Markström sanoi ja jakoi kiitoksia:

– Yritän ammentaa kaikesta, mitä hän on minulle opettanut. On minun, veljieni, siskojeni ja äitini tehtävä saada hänet elämään pidempään. Hän merkitsi ihmisille paljon ja oli täällä kaikkia varten.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja