Suomalaiset NHL-pelaajat odottelevat lähtökäskyä – Antti Raanta aikoo pummata kyydin ruotsalaisilta: "Kahden viikon kotikaranteeni olisi vähän hullua"

NHL:n suunnitelmat kauden jatkamisesta ovat nytkähtäneet eteenpäin. Mitä suomalaispelajat ajattelevat mahdollisesta paluusta Pohjois-Amerikkaan?

Aikainen paluu koronavirusta pakoon Suomeen, pari kuukautta epätietoisuudessa ja paluu takaisin työpaikalle Pohjois-Amerikkaan.

Kuulostaa absurdilta, mutta se saattaa olla pian totta suomalaisille NHL-pelaajille. 

NHL:n komissaari Gary Bettman kertoi tiistaina tiedotustilaisuudessa NHL:n suunnitelmista pelata 24 joukkueen pudotuspelit. Pelit pelattaisiin tyhjille katsomoille vain kahdella myöhemmin ilmoitetulla paikkakunnalla. 

Harjoitusleirit päästään aloittamaan aikaisintaan heinäkuussa, joten kauden jatko venyisi elokuulle. Arizona Coyotesin Antti Raanta odottelee Raumalla lopullista lähtökäskyä. 

– Täytyy varmaan sitten tiedustella Ruotsin pään pelaajilta, että jos saisin vaikka kyydin pummattua, Raanta heittää. 

Amerikan kotonaan Raanta ei saisi pelata, sillä pelikaupungeiksi ovat ehdolla Chicago, Columbus, Dallas, Edmonton, Las Vegas, Los Angeles, Minneapolis/St. Paul, Pittsburgh, Toronto ja Vancouver.

Kaksi suomalaisveskaria esteenä

Pudotuspeleihin pääsisi molemmista konferensseista 12 joukkuetta. Tuoreimman suunnitelman mukaan idästä Boston Bruins, Tampa Bay Lightning, Washington Capitals ja Philadelphia Flyers pelaisivat toisiaan vastaan, mikä määräisi neljä ensimmäistä sijoitusta. Saman ruljanssin kävisivät läpi lännessä St. Louis Blues, Colorado Avalanche, Vegas Golden Knights ja Dallas Stars. 

– Kaikki haluaisivat pelaamaan, mutta monta asiaa on vielä ratkaisematta. Hienoa, että olisimme heti pleijareissa, Dallasin Roope Hintz sanoi. 

Konferenssien muut pudotuspelijoukkueet pelaisivat ottelusarjan paras viidestä. Idän parit olisivat Pittsburgh Penguins–Montreal Canadiens, Carolina Hurricanes–New York Rangers, New York Islanders–Florida Panthers sekä Toronto Maple Leafs–Columbus Blue Jackets. Lännessä vastaavalla systeemillä pelaisivat parit Edmonton Oilers–Chicago Blackhawks, Nashville Predators–Arizona Coyotes, Vancouver Canucks–Minnesota Wild ja Calgary Flames–Winnipeg Jets. 

– Olisi Nashvilleä vastaan ihan hyvät mahdollisuudet voittaa. Siellä on tosin kaksi hyvää suomalaista maalivahtia (Pekka Rinne ja Juuse Saros), jotka vaikeuttavat tehtävää, Raanta pohti. 

– Ei nyt kuitenkaan ihan vielä aleta tutkia kokoonpanoja ja suunnitella taktiikoita. 

"Ei auta selittely"

Seurat ovat pitäneet sekä Hintziä että Raantaa hyvin informoituina, kun tietoa on ollut jaettavaksi asti. Jos sarja päätetään pelata loppuun, on edessä hyvin poikkeuksellinen jakso, kun Pohjois-Amerikkaan palaavat pelaajat joutuvat karanteeniin. 

– Olisi vähän hullua olla kotona Arizonassa kaksi viikkoa. Ei minulla siellä ole mitään punttivehkeitä. Voisi tulla aika mielenkiintoinen parin viikon karanteeni. Parempi olisi testata heti ja päästää harjoittelemaan, kahden lapsen isä Raanta sanoo. 

Raanta on joutunut viime vuosina olemaan sivussa jäältä kuntoutusten aikana, mutta terveenä hän ei ole ollut aikuisuralla yhtä pitkään pois jäältä. 

– Pari viikkoa siinä varmaan menee, että palautuu normaaliin kuntoon. Mutta ei siinä auta selittely. Tehdään hommat niin hyvin kuin pystytään. 

Hintz vastasi puhelimeen golfkentältä, joka on tullut tutuksi tauon aikana. Treeni on kuitenkin maistunut. 

– Koko ajan olen harjoitellut ja odottanut, että kausi jatkuu vielä. Ainoa ero on ollut, että en ole ollut jäällä. 

Tyhjät katsomot tuttuja Bundesliigasta

Mahdollisten NHL-pelaajien pelaaminen tyhjille katsojille tuo oman erikoiselementin otteluihin. Raanta ei ole kovin vakuuttunut ajatuksesta.

– Ei se kauhean siistiä ole, Raanta myöntää. 

– Bundesliigan pelejä on tullut katsottua, kyllä niistä jotain puuttuu. Ne ovat vähän kuin jotain kesäliigan pelejä. Outoa, kun vaihtopenkiltä pelaajien puhe kuuluu lähetykseen. 

Hintz ei ole pelannut ilman varsinaista yleisöä sitten junnuaikojen. 

– Varmaan ensimmäisessä pelissä on jännä fiilis, mutta eiköhän siihenkin totu. 

Ristolainen hyväksyi kohtalonsa

Rasmus Ristolaisen Buffalo kuuluu niihin joukkueisiin, jotka jäävät varmasti ulos pudotuspeleistä. Tilanne ei ole uusi, sillä hän ei ole vielä kokenut kertaakaan playoffeja vuonna 2013 alkaneen NHL-uransa aikana.

– Meidän tilanteessa ei olisi mitään järkeä mennä pelaamaan muutamaa runkosarjapeliä. Emme ole ansainneet pudotuspelipaikkaa, Ristolainen totesi.

– Vähän samanlainen kausi oli kuin edellinenkin. Emme ottaneet tarpeeksi tasaisesti voittoja. Ehkä joukkue oli vähän liian kokematon.

Ristolaiselle on odotettavissa pitkä tauko NHL-peleistä, mutta jos kausi jatkuu, finaalijoukkueiden pelaajien kausi venyy pitkälle. Ja seuraava tulee vastaan nopeasti.

–Lyhyt se kesä on muutenkin pitkälle meneville pelaajille. Samat joukkueet siellä tuntuvat olevan kaudesta toiseen, joten ei se näytä haittaavan.

– St. Louis voitti kannun viime kaudella ja on taas kärjessä.

Lue myös:

    Uusimmat