Mainos

Ruotsalainen terroriasiantuntija: Tänne he iskevät seuraavaksi

Ruotsalainen terroriasiantuntija Magnus Ranstorp pitää uskottavina tietoja, joiden mukaan al-Qaida suunnittelee uusia itsemurhaiskuja joulupyhiksi. Hänen mukaansa seuraavien iskujen todennäköisimmät kohteet ovat Tanska, Iso-Britannia, Yhdysvallat, Ranska ja Saksa.

Tukholmassa lauantaina tehtyä itsemurhaiskua tutkiva Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo oli kertonut tutkivansa tietoja terroristiverkosto al-Qaidan suunnitelmista. Brittilehti Daily Mailin kertomat tiedot näistä suunnitelmista on saatu irakilaisilta viranomaisilta, jotka ovat kuulustelleet kiinni otettuja kapinallisia.

- Ei ole mitään syytä epäillä, etteikö uhkassa olisi jotain perää, Ranstorp kommentoi.

Suomalaisasiantuntija pitää uhkaa liioiteltuna

Tutkijaesiupseeri, everstiluutnantti Juha Mäkelä Maanpuolustuskorkeakoulusta pitää uhkauksia joulun terrori-iskuista liioiteltuina.

Mäkelä toteaa, että jos turvatoimet joulun alla lisääntyvät, se tuskin johtuu terroristien puheista.

- Al-Qaida tietää, että eri maiden turvallisuusviranomaiset niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin nostavat turvatoimiaan joulun alla kasvavien matkustajamäärien vuoksi. Ehkäpä terroristit ajattelevat, että he voivat tavallaan sanoa voittaneensa, kun Euroopassa lisätään turvatoimia, Mäkelä sanoo.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.