Ruotsalainen NHL-tähti on raivoissaan kotimaansa toiminnasta koronakaaoksessa: "Herätkää nyt!"

Korona rusentaa jääkiekon SM-liigaa -"Seurojen talous ja tulevaisuus on täysin auki" 4:49
Korona rusentaa jääkiekon SM-liigaa – "Seurojen talous ja tulevaisuus on täysin auki"

NHL-maalivahti Robin Lehner antaa koronaviruksen hoitoon liittyen huutia kotimaansa Ruotsin päättäjille.

Ruotsi on pyrkinyt rajoittamaan viruksen leviämistä hyvin eri tavalla kuin monet muut Euroopan maat, mukaan lukien Suomi. Pohjanlahden länsipuolella ei ole suljettu esimerkiksi kouluja, ravintoloita, baareja tai kahviloita.

Ruotsalaisviranomaisten strategiana uskotaan olevan niin sanottu laumaimmuniteetin hankkiminen.

Monet ovat epäilleet strategian toimivuutta, sillä Ruotsissa on muita Pohjoismaita enemmän tartuntoja ja kuolintapauksia. Torstai-iltapäivään mennessä Ruotsissa on todettu noin 5 000 tartuntaa, ja 282 ihmistä on kuollut. Keskiviikkona Ruotsissa kuoli peräti 59 ihmistä.

Yksi epäilijöistä on Lehner, joka otti asiaan kantaa Twitter-tilillään. Hän jakoi Financial Timesin toimittajan tviitin, jossa todetaan, että kuolonuhrien määrä nousee Ruotsissa nopeasti.

– Mitä Ruotsi tekee??? Helvetin idiootit! Pikkusiskoni käy päiväkodissa, ja hänen sairas äitinsä on kotona eikä todennäköisesti selviä tästä taudista. Herätkää nyt, helvetti! Lehner tykitti.

Lehner ja muut NHL-kiekkoilijat odottavat vielä tietoa kauden 2019–2020 kohtalosta. NHL keskeytti kauden 12. maaliskuuta, mutta toistaiseksi ei tiedetä, milloin pelit jatkuvat vai jatkuvatko ne ollenkaan.

NHL on vihjannut halukkuudestaan pelata kausi loppuun vaikka sitten kesäkuukausien aikana.

Lue myös:

    Uusimmat