Ruokavirasto määräsi kaikki Sikabaarin Lihatuote Oy:n tuotteet hävitettäväksi

Ruokavirasto on määrännyt elintarvikeyhtiö Sikabaarin Lihatuote Oy:n valmistamat tuotteet hävitettäväksi, Ruokavirasto kertoo tiedotteessaan.

Hävittämispäätös koskee kaikkia yrityksen tuotteita: raakalihavalmisteita, tuoreliha- sekä palvituotteita, leikkeileitä, grillimakkaroita, lihahyytelöitä sekä säilykkeitä, jotka on valmistettu 17.6. alkaen. 

Määräyksen syynä on se, että tuotteiden elintarviketurvallisuudesta ei Ruokaviraston mukaan voida varmistua. Ruokaviraston tiedossa ei kuitenkaan ole, että tuotteista olisi aiheutunut terveysvaaraa tuotteita syöneille. 

Ruokavirasto kertoo, että se on pyytänyt kuntien elintarvikevalvontaviranomaisia varmistumaan tuotteiden hävittämisestä niiden ostopaikoissa.

Ruokavirasto pyytää myös kuluttajia hävittämään tuotteet kotitalousjätteenä itse tai palauttamaan ne ostopaikkaan. Mahdollisista korvausvaateista voi olla yhteydessä valmistavaan yritykseen.

Sikabaarin Lihatuote Oy on myynyt tuotteita eri puolille Suomea vähittäismyyntiin.

Ruokaviraston mukaan lihatuotteita on myyty ainakin näillä paikkakunnilla: Ylivieska, Alavieska, Sievi, Nivala, Oulu, Keski-Pohjanmaa: Kokkola, Halsua, Kaustinen, Lestijärvi, Perho, Toholampi, Veteli, Tornio, Hailuoto ja Kalajoki.

Lue myös:

    Uusimmat