Ruokaisia leipiä: Toast Skagen, Lohisandwich ja Metsästäjän leipä

Toast Skagen (4 annosta)

  • 4 siivua paahtoleipää
  • 400 g kuorittuja katkarapuja
  • 0,5 dl ranskankermaa
  • 0,5 dl majoneesia
  • ruohosipulia
  • 1 sitruuna
  • valkopippuria

Sekoita keskenään katkaravut, ranskankerma ja majoneesi. Mausta sitruunamehulla, hienonnetulla ruohosipulilla ja valkopippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Paahda leivät ja levitä katkaraputäyte leivän päälle. Koristele sitruunalohkolla ja tarjoile.

Piparjuuri-lohisandwitch (4 annosta)

  • 2 rkl majoneesia
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 1 tl piparjuuritahnaa
  • 8 siivua paahtoleipää
  • kurkkua
  • valkoviinietikkaa
  • sokeria
  • suolaa
  • 150 g kylmäsavulohta

Sekoita majoneesi, ranskankerma ja piparjuuritahna keskenään. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Mausta tipalla etikkaa sekä ripauksella suolaa ja sokeria. Paahda leivät ja voitele ne piparjuurikastikkeella. Nostele kurkku- ja lohiviipaleet leivälle. Laita toinen leipäviipale täytteiden päälle ja peitä kostealla liinalla. Anna makujen tasaantua jääkaapissa kevyen painon alla ja leikkaa leivät kolmioiksi. Tarjoile.

Metsästäjän leipä (4 annosta)

  • 400 g porsaan ulkofileetä
  • 1 l metsäsieniä
  • 1 sipuli
  • 3 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • nokare voita
  • 4 palaa ruisleipää
  • persiljaa

Hienonna sipuli ja puhdista sienet. Kuullota sieniä hetki kuumalla pannulla ja lisää nokare voita sekä sipulisilppu. Lisää kerma ja keitä kunnes seos on muhennosmaista. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa possunfilee neljäksi viipaleeksi ja nuiji niitä varovasti hieman ohuemmiksi. Paista porsaanleikkeet tilkassa öljyä tai voita ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda leipä viipaleet ja aseta leike leivän päälle. Lusikoi runsaasti muhennosta päälle ja koristele persiljalla. Tarjoile.

Reseptit: Henri Alén/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat