Rotuesittelyssä: Jackrussellinterrieri

Ansioluettelonsa esittelyvuorossa on jackrussellinterrieri, pieni ja pippurinen koira, joka viihtyy mainiosti talleilla hevosten jaloissa pörräten.

Osaaminen ja erityistaidot

Olen eloisa, valpas ja toimelias terrieri. Ilmeeni on tarkkaavainen ja älykäs. Olen rohkea ja peloton, ystävällinen, mutta samalla myös tyynen itsevarma. Olen oiva koira vilistämään maata pitkin ja sukeltamaan ketunkoloihin! Suomessa rotuni virallistettiin vasta vuonna 2001, mutta koiria on silti Suomeen rantautunut jo usean vuoden ajan.

Koulutus ja työkokemus

Olen lähtöisin 1800-luvun Englannista. Pastori John "Jack" Russell kehitti omia käyttötarkoituksiaan varten kettuterrierikannan juoksemaan kettukoirien kanssa ja sujahtamaan maanalaisiin luoliin kettujen perässä. Valkoinen värini auttoi metsästäjää erottamaan koiran itse saaliista rynnätessämme samaan aikaan luolasta ulos.

Harrastukset ja mielenkiinto

Olen vahva ja notkea työtä tekevä terrieri, joka kykenee maanalaiseen työskentelyyn – tongin ja tutkin kolot, männyt ja kävyt. Viihdyn erittäin mainiosti talleilla, hevosten jaloissa pyörien! Minulla on erittäin vahva metsästysvietti, pentuna saatankin olla aikamoinen täystuho.

Olen myös erinomainen, mutta ei aivan tavallinen seurakoira. Energisyyteni vuoksi en tyydy pelkkiin kävelylenkkeihin hihnassa. Tarvitsen runsaasti liikuntaa. Koiranäyttelyissä ja agilitykentillä russeleita näkee hyvin paljon. Metsästyskäytössäkin muutamia meistä käytetään.

Muuta

Olen suorakulman mallinen koira, korkeuttani pidempi koira, maastonakiksikin herjattu. Ihannesäkäkorkeuteni on 25-30 senttimetriä. Häntäänikin on aikoinaan typistetty, onneksi Suomessa on tätä nykyä typistyskielto!

Turkkini vallitseva väri on valkoinen ja siinä mustia ja punaruskeita merkkejä. Karvapeitteeni voi olla sileä, karkea tai karhea. Kirsun ja huulien pitää olla mustat. Korvat ovat taittuneet päätä myöten V:n mallisiksi ja ne ovat hyvin liikkuvaiset. Takaraajoissani on vahvat lihakset.

Motto

Happamia, sanoi kettu jackrussellinterriereistä!

Suosittelijat

Pienten koirien ystävät. Vahvan luonteeni takia en aina tule perheen pienempien kanssa toimeen – minunhan kuuluu olla se pienin!


MTV3/Helmi

Lähde: Wikipedia, Jackrussellinterrieri.fi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja