Rosvokolmikko saatiin kiinni nohevan 12-vuotiaan ansiosta – kymmenien kilojen saalis takaisin omistajalleen

Viime sunnuntaina 22. toukokuuta Espoon Olarissa saatiin kiinni ulkomainen mieskolmikko, jonka autosta löytyi kymmeniä kiloja anastettua kupariputkea. Saalis oli saatu murtautumalla paikkaan, jossa putket olivat säilössä.

Ratkaisevaksi avuksi tapauksen selvittämisessä nousi 12-vuotias poika, jonka tekemän hätäpuhelun ansiosta rosvon jäivät nalkkiin.

Poliisi julkaisi tapauksesta tiedotteen kiittääkseen valpasta kansalaista.

– Ilmoittaja oli nohevasti todennut, että kyseessä on todennäköisesti varkaus ja ilmoittanut hätäkeskukseen. Partio sai myöhemmin auton kiinni, rikoskomisario Katja Rekola kuvailee tapausta MTV Uutisille.

Kuparit saatiin näin palautettu omistajalleen ja myöhemmin kolmikko myönsi ottaneensa kuparit.

Kuparivarkaudet hyvin moninaisia

Tiedotteessa poliisi kertoo, että kuparivarkauksia on viime vuosina käynyt ilmi tasaisesti.

Kuparivarkauksia tehdään hyvin vaihtelevin tavoin ja saaliiden suuruus vaihtelee. Jossain tapauksissa rakenteilla olevista omakotitaloista saatetaan kodinkoneiden ja työkalujen viemisen lisäksi katkoa ja anastaa taloon asennetut kupariputket. Toisissa tapauksissa kuparia voidaan viedä niiden säilytyspaikasta jopa kymmenien tuhansien eurojen arvosta.

– Voisi sanoa, että kupari kelpaa varkaille muodossa kuin muodossa ja sitä anastetaan mitä ihmeellisimmistä paikoista, kertoo rikoskomisario Katja Rekola tiedotteessa.

Oheisvahingotkaan eivät ole tavattomia.

– Esimerkiksi erilaiset muuntajat sisältävät kuparia ja varkaiden on hajoitettava tällainen muuntaja päästäkseen käsiksi itse kupariin, tiedotteessa kerrotaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja