Mainos

Roskapoliisit kiertävät Vantaalla - kaupungista yritetään tehdä Suomen roskattomin

2:03

Vantaasta yritetään tehdä Suomen roskattomin kaupunki. Tavoite koskee niin asukkaita kuin yrityksiäkin. Tavoitteen saavuttamisessa auttavat Vantaan Energian Roskapoliisit, jotka kiertävät jakamassa neuvoja kouluissa, järjestöissä, taloyhtiöissä ja yrityksissä. Tänään roskapoliisi vieraili vantaalaisessa taloyhtiössä.

Vantaalla Asunto-osakeyhtiö Salpalehdon roskakatoksella on tarkastus käynnissä. Paikalle on saapunut yksi Vantaan kymmenestä roskapoliisista. Roskapoliisi tutkailee tarkkaan jätekatosta ja jäteastioiden sisältöä. Samat ongelmat toistuvat usein.

– Jätteitä menee vääriin paikkoihin. Siinä on monta pientä yksityiskohtaa, mitä pitäisi tietää, että mihin kuuluu mikäkin. Meiltä kyllä tulee konkareillekin vielä uutta tietoa, lupaa Vantaan Energian roskapoliisi Suvi Runsten.

Huonekaluja ja televisioita roskakatoksessa

Tässä taloyhtiössäkin on roska-ongelmia.

– Silloin tällöin ilmestyy tavaraa, joka ei roskakatokseen kuulu tai ylipäätään ei mahdu roskasäiliöihin, esimerkiksi huonekaluja tai televisioita, kertoo Asunto-osakeyhtiö Salpalehdon hallituksen puheenjohtaja Anna-Leena Putkonen.

Myös roska-astioiden epätasainen täyttäminen harmittaa. Välillä osa sekajäteastioista pursuaa yli, vaikka toisissa olisi vielä tilaa. Tupakantumppeja päätyy edelleen pihamaalle, vaikka niitä varten on useampi keräysastia.

Roskapoliisilta toivotaan vinkkejä ongelmien ratkaisemiseen.

Kymmenen roskapoliisia neuvomassa

Vantaalla on tällä hetkellä kymmenen roskapoliisia, jotka kiertävät antamassa lajittelu- ja kierrätysneuvoja kouluissa, yhdistyksissä, taloyhtiöissä ja yrityksissä. Tavoitteena on tehdä Vantaasta Suomen roskattomin kaupunki.

– Käymme useissa tilaisuuksissa, erilaisissa paikoissa ja kerromme kierrätyksestä, jotta polttolaitokselle ei päätyisi niin paljon kierrätyskelpoista tavaraa. Tavoite on, että mahdollisimman paljon kierrätettäisiin, kertaa roskapoliisi Suvi Runsten työnsä tavoitteita.

"Hauska ja käyttökelpoinen idea"

Roskapoliiseja on kutsuttu ahkerasti vierailuille. Tänä keväänä esimerkiksi 40 vantaalaista koululuokkaa siivoaa lähiympäristöä siivouspäivänä.

– Ainahan ympäristöstä huolehtiminen on erittäin hyvä asia. Minusta tämä on ideana hauska ja käyttökelpoinen, kiittelee Anna-Leena Putkonen.

Taloyhtiö sai tarkastuksessa hyvän arvosanan.

– Ainoastaan muutama käyttökelpoinen tavara oli roskiksessa. Ainakin näytti siltä, että niitä olisi voinut vielä käyttää, huomauttaa Suvi Runsten.

Kiitosta tulee siitä, että jätekatoksessa on myös kierrätyshylly.


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.