Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Rosepippurisilakat 21.12.1999

Julkaistu 29.05.2001 13:45

Toim. Kati Nappa

Osta kilo silakoita ja perkaa ne sekä poista selkäruodot niin saat 600 g silakkafileitä tai osta valmiita silakkafileitä 600 g ja valmista kahdenlaista herkkua joulupöytään.

etikkamarinadi



600 g silakkafileitä
5 dl vettä+ 1 1/2 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa
tai 2 dl vettä+2 dl viinietikkaa

Leikkaa isot fileet kahtia ja poista selkäevä. Jos haluat voit vetää puolet fileistä nahattomiksi (sinappisilakoita varten). Sekoita vesi ja etikka ja lisää silakat ja anna kalojen maustua liemessä 1-2 tuntia tai pidempään. Valuta silakat hyvin. Varaa kaksi 5-7 dl:n lasitölkkiä.

300 g etikkaliemessä maustuneita silakoita.


marinadi:
1 dl limen tai sitruunan mehua 2-3 tl suolaa musta- tai valkopippuria myllystä (vähän limen tai sitruunan kuorta) 2-3 tl rosepippuria 1 punasipuli 1/2-1 ruukku basilikaa 1 dl öljyä (rypsi- tai oliiviöljy)

Pese limet tai sitruunat hyvin ja purista mehu. Leikkaa pinnasta muutama pieni pala kuorta ilman valkoista osaa.

Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Irrota basilikan lehdet varsista ja huuhdo ja painele paperilla kuiviksi.

Sekoita suola ja limen mehuun ja lisää öljy. Lado tölkkiin kerroksittain silakkafileitä, punasipulirenkaita , basilikanlehtiä ja rosepippureita (murskaa 1 tl pippureista). Kaada liemi päälle ja ravistele liemi kalojen joukkoon. Säilytä kylmässä. Anna marinoitua ainakin 1 vuorokausi mielellään pidempään. Silakat säilyvät noin viikon.


Sinappisilakat


300 g etikkaliemessä maustuneita silakoita (nahattomiksi vedettyjä)

Kastike:


2-3 rkl sinappia 1-2 rkl sokeria (sinapin makeudesta riippuen) 1-2 tl suolaa 1 tl valkopippurin marjoja murskattuna 1-2 tl etikkaa 1/3 dl vettä 1/2 dl öljyä tilliä

Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Lado silakat kulhoon tai tölkkiin kerroksittain tillin ja sinappikastikkeen kanssa. Säilytä kylmässä ja anna marinoitua ainakin seuraavaan päivään.

Lisää aiheesta:

Mikä on kuumeen raja?Milloin videopelaamisesta tulee ammatti? "Ei riitä, että pelaan kahdeksan tuntia päivässä"Tarkkana joululahjaostoksilla: Verkkokauppa.com listasi taas tuotteet, jotka aiheuttivat pettymyksenJoulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"THL: Influenssakausi alkamassa normaalia aikaisemmin
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 13:57
    Flunssa

    Mikä on kuumeen raja?

  • 11:43
    Esports

    Milloin videopelaamisesta tulee ammatti? "Ei riitä, että pelaan kahdeksan tuntia päivässä"

  • 09:02
    Elektroniikka

    Tarkkana joululahjaostoksilla: Verkkokauppa.com listasi taas tuotteet, jotka aiheuttivat pettymyksen

  • 06:47
    Makeiset

    Joulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?

  • Eilen19:02
    Halpa vs. kallis

    Paistopisteen joulutorttujen testissä täysyllätys: "Kauhea källi!"