Rosepippurisilakat 21.12.1999

Toim. Kati Nappa

Osta kilo silakoita ja perkaa ne sekä poista selkäruodot niin saat 600 g silakkafileitä tai osta valmiita silakkafileitä 600 g ja valmista kahdenlaista herkkua joulupöytään.

etikkamarinadi600 g silakkafileitä
5 dl vettä+ 1 1/2 dl Rajamäen väkiviinaetikkaa
tai 2 dl vettä+2 dl viinietikkaa

Leikkaa isot fileet kahtia ja poista selkäevä. Jos haluat voit vetää puolet fileistä nahattomiksi (sinappisilakoita varten). Sekoita vesi ja etikka ja lisää silakat ja anna kalojen maustua liemessä 1-2 tuntia tai pidempään. Valuta silakat hyvin. Varaa kaksi 5-7 dl:n lasitölkkiä.

300 g etikkaliemessä maustuneita silakoita.


marinadi:
1 dl limen tai sitruunan mehua 2-3 tl suolaa musta- tai valkopippuria myllystä (vähän limen tai sitruunan kuorta) 2-3 tl rosepippuria 1 punasipuli 1/2-1 ruukku basilikaa 1 dl öljyä (rypsi- tai oliiviöljy)

Pese limet tai sitruunat hyvin ja purista mehu. Leikkaa pinnasta muutama pieni pala kuorta ilman valkoista osaa.

Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Irrota basilikan lehdet varsista ja huuhdo ja painele paperilla kuiviksi.

Sekoita suola ja limen mehuun ja lisää öljy. Lado tölkkiin kerroksittain silakkafileitä, punasipulirenkaita , basilikanlehtiä ja rosepippureita (murskaa 1 tl pippureista). Kaada liemi päälle ja ravistele liemi kalojen joukkoon. Säilytä kylmässä. Anna marinoitua ainakin 1 vuorokausi mielellään pidempään. Silakat säilyvät noin viikon.

Sinappisilakat


300 g etikkaliemessä maustuneita silakoita (nahattomiksi vedettyjä)

Kastike:


2-3 rkl sinappia 1-2 rkl sokeria (sinapin makeudesta riippuen) 1-2 tl suolaa 1 tl valkopippurin marjoja murskattuna 1-2 tl etikkaa 1/3 dl vettä 1/2 dl öljyä tilliä

Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Lado silakat kulhoon tai tölkkiin kerroksittain tillin ja sinappikastikkeen kanssa. Säilytä kylmässä ja anna marinoitua ainakin seuraavaan päivään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja