Roope Salminen muistelee ensimmäistä rooliaan: ”En ole ikinä sen jälkeen näytellyt paremmin”

Roope Salminen kertoo MTVuutiset.fin haastattelussa, ettei menestys tullut helpolla.

Videolla Roope Salminen kertoo, miten Putous on vaikuttanut hänen arkeensa.

Roope Salmisen kasvot ovat tulleet suurelle yleisölle hyvin tutuiksi muutaman viime vuoden aikana. Televisiouransa alussa hänet nähtiin Koomikot-sarjassa, Uuden Musiikin Kilpailun juontajana sekä Tähdet, Tähdet -ohjelman kilpailijana.

Vuodesta 2016 hän on vetänyt Enbuske, Veitola & Salminen -keskusteluohjelmaa yhdessä Tuomas Enbusken ja Maria Veitolan kanssa. Miljoonayleisöjä lauantai-iltaisin tavoittavan Putouksen juontajana hän toimii nyt kolmatta kautta.

Nykyinen menestys ei ole kuitenkaan tullut helpolla.

– Taustalla on, että 10 vuoden ajan kävin koekuvauksissa niin paljon kuin pystyin, pyrin Teatterikorkeakouluun seitsemän kertaa ja lähetin satoja viestejä eri ihmisille. Olin ihan rehellisesti pyrkyri siinä mielessä, että pyrin alalle. Ensimmäiset roolit on hankittu kovalla työllä, Salminen kertoo MTVuutiset.fille.

Salminen kasvoi näyttelijöiden ja esiintyjien ympärillä. Hänen isänsä on näyttelijä Eppu Salminen ja isoisänsä tv-visailujen juontajana tunnettu Reijo Salminen.

– Pienenä luulin, että näyttelijä on maailman yleisin ammatti, Salminen toteaa.

Salmisen mukaan suurin etu näyttelijäsuvusta on ollut se, että hänellä on aina ollut hyvin realistinen suhtautuminen näyttelijän työhön. Hän on alusta asti tiennyt, että alalle on vaikea työllistyä, ja että näyttelijän työhön kuuluu pettymyksiä ja toteutumattomia unelmia.

Kuuluisan perheensä ansiosta hän on saanut uransa aikana vain yhden roolin. Kun Salminen oli kuusivuotias, toinen hänen vanhemmistaan näytteli pääroolia Karirannan kesäteatterissa, joten hän sai kutsun koe-esiintymiseen. Salmisen piti näytellä poikaa, joka vastaa kysymykseen hetken epäröinnin jälkeen.

– Unohdin koekuvauksissa sen ainoan repliikkini, joten epäröin oikeasti ennen kuin vastasin. Edelleen väitän, etten ole ikinä sen jälkeen näytellyt paremmin, Salminen muistelee.

"Opettelin näyttelemistä kameran edessä"

Salminen kävi Kallion lukion ja alkoi sen jälkeen pyrkiä alalle tosissaan. Hän lähetteli nauhoja roolituspalveluihin ja kävi avustamassa tv-sarjoja. Yhden avustajatyön myötä hän sai roolin Kotikatu-sarjasta. Salminen oli sarjassa mukana useamman vuoden ja kertoo sen olleen hyvä koulu näyttelijän työhön.

– En päässyt koskaan Teatterikorkeakouluun, joten opettelin näyttelemistä kameran edessä.

Samoihin aikoihin Salminen keikkaili improvisaatioryhmä Kolinan kanssa. Yhdeltä keikalta hänet bongattiin tekemään Koomikot-sarjaa, jonka jälkeen tv-töitä alkoi tulla enemmän.

Putoukseen Salminen tuli mukaan, kun ohjelmaa oli tehty jo seitsemän kautta. Juontajan lisäksi kaikki näyttelijät yhtä lukuun ottamatta vaihtuivat, mikä sai monet epäluuloisiksi.

– Aika moni kollega oli sitä mieltä, että ohjelmaa ei olisi kannattanut edes lähteä juontamaan, koska sitä oli tehty jo niin pitkään. Ohjelmaan tuli uudet näyttelijät, joita ei tunnettu, joten ajateltiin, ettei sitä kukaan katso, Salminen kertoo.

Toisin kuitenkin kävi. Tammikuussa 2017 esitettyä kahdeksannen kauden avausjaksoa seurasi yli miljoona katsojaa, ja katsojaluvut pysyivät korkeina kauden loppuun asti. Tuolloin Putous-uransa aloittaneet Pilvi Hämäläinen, Ernest Lawson, Timo Lavikainen ja Mikko Penttilä ovat ohjelmassa mukana edelleen.

Joulukuussa 29 vuotta täyttävä Salminen toivoo pysyvänsä televisiossa vielä ainakin muutaman vuoden. Samalla hän toteaa ymmärtävänsä, että uudet, vasta läpimurtoaan tekevät näyttelijät saattavat viedä hänen työnsä lähivuosina.

– En näe, miksei vaikka Christoffer Strandberg voisi tehdä työni vuoden päästä, Salminen sanoo.

­– Kansahan sen päättää. Niin kauan, kuin ohjelmiani katsotaan, saan tehdä hommia.

Putous MTV3-kanavalla lauantaisin klo 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat