Ronaldon ja LeBronin ansiot kuin taskurahoja – tämä supertähti tienasi yli 20 000 taalaa jokaisella mailanheilautuksella

Huippugolfari Dustin Johnson on ansainnut kiistanalaiselta LIV-kiertueelta neljässä kuukaudessa hämmästyttävät palkintorahat. 

Kaksinkertainen major-voittaja Johnson, 38, hyvästeli PGA-kiertueen ja liittyi LIV:iin kesäkuun alussa. Tämän jälkeen hän on pelannut seitsemässä kilpailussa saudirahalla pyörivällä kiertueella. 

Yhdysvaltalainen Johnson on yksi nimekkäimmistä ja kyvykkäimmistä LIV-pelaajista, joten nopea kisavoittotilin avaaminen sekä kiertueen kokonaismestaruus eivät tulleet yllätyksenä. 

Palkintorahaa on ropissut neljässä kuukaudessa käsittämätön määrä. Golf Digestin mukaan Johnsonin kokonaisansiot seitsemästä kisasta ovat reilut 31,6 miljoonaa dollaria (noin 32,2 miljoonaa euroa). 

Suuruusluokka avautuu vielä paremmin, kun lukeman purkaa pienempiin osiin. Yhdesta kisasta Johnson on tienannut keskimäärin 4,5 miljoonaa taalaa, yhdestä kisakierroksesta 1,5 miljoonaa ja yhdestä kilpailulyönnistäkin 22 280 dollaria. 

Näissä lukemissa ei siis ole mukana 125 miljoonan dollarin bonusta, jonka Johnson mediatietojen mukaan sai kiertueelle liittymisestä. Tienestit ovat kuitenkin hyvin poikkeuksellisia, ja ne jättävät varjoonsa jopa rahalistojen kärjessä vuosikausia keikkuneet Cristiano Ronaldon ja LeBron Jamesin kaltaiset palloilulajien supertähdet.  

Sarkastisia kommentteja

Johnson ehti voittaa PGA-kiertueella 24 kisaa sekä FedEx Cup -kokonaiskilpailun. Hänen kokonaisansionsa kiertueella vuosina 2008-2022 olivat päälle 100 miljoonaa dollaria. 

LIV-kauden päätöskisan yhteydessä Johsonilta kysyttiin, mitä mieltä hän on reilun neljän kuukauden mittaisesta taipaleestaan kiertueella. 

– Kadun todellakin päätöstäni tulla tänne. Tämä on niin kauheaa. Istuskelin miettimässä tätä eilisiltana. Se todella vaivasi minua. Niin, en pääse yli siitä, Johnson vastasi sarkastisesti ja sai kanssapelaajat ympärillään naureskelemaan. 

LIV-kiertue on pyrkinyt horjuttamaan ammattilaisgolfin valtarakenteita ja varsinkin PGA:n asemaa houkuttelemalla huippupelaajia tähtitieteellisillä rahoilla sekä kevyellä kilpailukalenterilla. Lehdistö on puolestaan hiostanut LIV-kiertueelle loikanneita pelaajia kysymyksillä Saudi-Arabian ihmisoikeuksista ja urheilupesusta.

Patrik Laine upottaa pitkän chipin golfkentällä 0:47
NHL-tähti Patrik Laine on pelimies myös golfkentällä. Hän upotti näyttävän chipin Nokialla viime elokuussa.

Lue myös:

    Uusimmat