Kohuturnauksessa pelaava supertähti sai tiukan viestin terrori-iskun uhrien läheisiltä – "Heidän tulisi hävetä"

Saudi-Arabian sponsoroimalla golfkiertueella pelaavat tähdet ovat saaneet kritiikkiä monesta eri suunnasta. Viimeisimpänä tiukkaa palautetta on saanut kuusinkertainen major-voittaja Phil Mickelson.

LIV-kiertue on kohauttanut golfväkeä viime aikoina. Se on värvännyt mukaan pelaajia valtavilla summilla. PGA-kiertue päätti viime viikolla sulkea 17 pelaajaa ulos, koska he osallistuvat LIV-kiertueelle. Mickelson on yksi 17 pelaajasta. Hän on ollut jo aiemminkin myrskyn silmässä antamistaan kommenteista liittyen kohukiertueeseen. 

Nyt Mickelson on saanut kovaa kritiikkiä vuoden 2001 WTC-iskuista selviytyneiltä ja uhrien läheisiltä. 9/11 Families United -järjestö kirjoitti kirjeen, jossa oli selkeä viesti golftähdille. Järjestön puheenjohtaja Terry Strada latasi suorat sanat Mickelsonille ja muille pelaajille.

– Phil tietää täsmälleen, mitä hän tekee. Hänen ja muiden LIV-golffareiden tulisi hävetä. He auttavat saudien hallintoa urheilupesulla ja saavat vaihdossa miljooneja dollareita. Samalla meidän hallintomme näyttää enemmän ja enemmän todisteita saudien syyllisyydestä syyskuun 11. päivän iskuihin, Strada sanoi The Guardianin mukaan.

Mickelson on saanut kirjeen ja kritiikin selviytyjiltä ja uhrien omaisilta. Hän antoi oman vastauksensa heille.

– Haluaisin sanoa Stradan perheelle ja kaikille muille, jotka ovat menettäneet rakkaimpansa sekä ystävänsä, että tunnen suurta empatiaa heitä kohtaan. En voi alleviivata sitä tarpeeksi. Minulla on suurta sympatiaa ja empatiaa heitä kohtaan, Mickelson totesi The Guardianin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat