Golfin LIV-kiertueella totaalinen yleisökato – lippuja Donald Trumpin kentälle jouduttiin myymään eurolla

Golfin uuuden saudirahoitteisen LIV-kiertueen ensimmäinen Yhdysvalloissa pelattu osakilpailu lässähti pahasti, kun lippuja jouduttiin myymään pilkkahintaan. 

LIV-kiertueen USA:n ensimmäinen osakilpailu pelattiin viikonloppuna Donald Trumpin omistamalla Bedminsterin golfkerholla New Jerseyssä. Yleisö ei paikalle löytänyt, ja lopulta alun perin noin 75 euron hintaisia lippuja kaupiteltiin Business Insiderin mukaan jopa yhden euron hintaan.

Polkuhinnatkaan eivät saaneet houkuteltua paikalle yleisöä. Bloomberg haastatteli erästä katsojaa, joka kertoi, että koronavirus-pandemian aikana PGA-kiertueella oli enemmän katsojia, vaikka yleisön määrää oli silloin rajoitettu tiukasti.

LIV-kiertue ei ole muutenkaan ollut nosteessa Pohjois-Amerikassa. Tapahtuma on edelleen ilman tv-sopimusta, ja esimerkiksi viikonlopun kilpailun pystyi katsomaan pelkästään striimin välityksellä. Youtubessa pyörivä kuvavirta keräsi noin 600 000 katselukertaa, mitä ei voi pitää suurena menestyksenä, kun otetaan huomioon, että kuvaa pystyy katsomaan ympäri maailmaa.

Viikonlopun kilpailun voitti ruotsalainen Henrik Stenson, joka kääri voitostaan muhkean neljän miljoonan dollarin palkintopotin. Yhteensä kahdeksan osakilpailun LIV-kiertueella jaetaan hulppeat 355 miljoonaa dollaria palkintorahaa.

LIV-kiertue perustettiin tänä vuonna. Se ei ainakaan vielä ole pystynyt haastamaan perinteistä PGA-kiertuetta, jolla on esimerkiksi Yhdysvalloissa vuoteen 2030 asti ulottuva noin 40 miljoonan dollarin tv-sopimus. Arvostetulla PGA-kiertueella palkintopotti on ensi kaudella lähes 500 miljoonaa Washington Postin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat